Sutra počinju Dani janjevačke riječi


plakat - smotraU organizaciji Udruge „Janjevo“ iz Zagreba i Udruge mladih ATLAS iz Kistanja u suradnji s Osnovnom školom Kistanje i Župnim uredom sv. Nikole u Kistanjama, od 4. do 6. travnja u Osnovnoj školi Kistanje bit će održana peta tradicionalna smotra pod nazivom „Dani janjevačke riječi“.

Smotra „Dani janjevačke riječi“ je manifestacija stvaralaštva janjevačke zajednice koja je vezana uz etnografsku, jezičnu i glazbenu baštinu u Hrvatskoj i izvan nje, a sve u cilju otkrivanja, razvijanja, poticanja, promicanja kreativnosti i stvaralaštva djece i mladeži iz janjevačkih zajednica.

Posebnost smotre je u tome što će nosioci smotre biti djeca i mladež, stvaratelji uradaka koji tematiziraju život janjevačke zajednice na janjevačkom govoru. Na smotri će sudjelovati školska djeca i mladi iz Zagreba, Kistanja a potvrđen je dolazak i djece iz Janjeva (Kosovo) koja dolaze u pratnji janjevačkog župnika don Mateja Palića.

O odabiru najboljih radova smotre, koji će biti prezentirani u nedjelju, 6. travnja odlučuje stručno povjerenstvo smotre.

Program smotre možete pogledati ovdje

Izbornik