Marko Jelić je novi župan Šibensko-kninske županije!



21:20
U drugom krugu izbora za šibensko-kninskog župana nezavisni kandidat Marko Jelić je dobio 25.458 glasova ili 59,8 posto, a kandidat HDZ-a Goran Pauk 16.306 glasova ili 38,4 posto. Podaci su to DIP-a nakon 100 posto obrađenih biračkih mjesta.

U županiji je izborima pristupilo 42.600 birača.

21:15
– Zahvaljujem se svih biračima koju su izašli na izbore. Ljudi su željeli promjenu, nakon toliko godina osjetili su da tu više nema ni vizije niti smjera za budućnost. A mi smo im ponudili ono što smo primijenili ovdje u Kninu u zadnje četiri godine. Zahvaljujem se svima i u Kninu što su izabrali Marija Ćaćića i Kristinu Perića za nastavak upravljanja gradom. Zahvaljujem se nezavisnim načelnicima Pirovca, Tribunja, Murtera, zatim i Stipi Petrini iz Primoštena. Ovo je velika stvar, imamo priliku promijeniti našu županiju, a samim tim i državu nabolje – rekao je Marko Jelić za ŠibenikIN.

Upitan što će mu biti prvi potez kad preuzme vlast u županiji, Jelić je odgovorio:

– Ono što cijelo vrijeme govorim jest da svi moramo biti jednaki, županijska uprava će, kad preuzmem dužnost, biti jednaka za sve. Jednako će se ponašati i držat će se rokova, kao što se i kninska uprava drži. Tako da svako tko dođe u županiju može očekivati jednak tretman sukladan zakonu. Drugo, sazvat ću sve načelnike i gradonačelnike, barem jednom u dva mjeseca, da zajedno koordiniramo projekte od interesa jedinica lokalne samouprave, a samim tim i županije, i da ih zajedno guramo prema državi i europskim fondovima – rekao je Jelić.

21:00
– Dragi svi, veliko vam hvala na podršci i povjerenju koje ste nam iskazali. Izabrali ste bolju budućnost za sebe, a nas sada tek čeka pravi posao! Radit ćemo na tome da opravdamo vaše povjerenje i uvedemo pozitivne promjene u ovu našu Bogom danu županiju čije resurse i ljepote tek trebamo u potpunosti iskoristiti – objavili su iz stožera Marka Jelića.

– Pobjeda Marka Jelića je potpuno zaslužena i ja mu čestitam i želim puno sreće i uspjeha u daljnjem vođenju županije. Teško mi je govoriti što je presudilo. Tu je jedan trendovski val rušenja onih koji su dugo tu. Ja sam dugo tu i HDZ je dugo na vlasti u županiji – kazao je Pauk za ŠibenikIN.

20:05
Marko Jelić je novi župan Šibensko-kninske županije!

– Sa 60 posto biračkih mjesta u županiji imamo podatke da sam ja dobio 9.500 glasova, a Goran Pauk 7.150 – potvrdio je za Huknet novi župan Marko Jelić.

I. Š.

Izbornik