Marijo Ćaćić novi kninski gradonačelnik!


20:55
U drugom krugu izbora za kninskog gradonačelnika nezavisni kandidat Marijo Ćaćić je dobio 3.408 glasova ili 60,6 posto, a kandidat HDZ-a Nikola Blažević 2.104 glasa ili 37,4 posto. To su podaci DIP-a nakon 100 posto obrađenih biračkih mjesta.

U Kninu je izborima pristupilo 5.620 birača odnosno 211 više nego u prvom krugu.

20:44
– Jako smo zadovoljni rezultatom. Drago mi je da su građani prepoznali naš rad. Oba su pala! Župan Marko Jelić preuzima dužnost u Šibeniku, a mi ćemo nastaviti istim tempom kojeg smo do sada imali. Puno smo napravili i još više ćemo napraviti za Knin – kazao je za Huknet novi gradonačelnik Marijo Ćaćić.

– Poštujem rezultate izbora, odluka glasača se mora uvažiti. Svom političkom protivniku želim uspjeh u radu, nadam se da će stanje u Kninu biti bolje nego što je sada na korist svih naših građana. Ja ću svoj put tražiti negdje drugdje – izjavio je Nikola Blažević za ŠibenikIN.

Na pitanje hoće li otići s mjesta predsjednika gradskog odbora HDZ-a, Blažević je rekao:

– Ovo je izborni neuspjeh i ja kao predsjednik kninskog HDZ-a preuzimam svu odgovornost. Shodno tome ću se ponašati u narednom razdoblju.

19:40
Marijo Ćaćić novi je kninski gradonačelnik, a Kristina Perić dogradonačelnica sudeći po podacima iz jednog od izbornih stožera (podaci koje stožeru šalju njihovi promatrači s biračkih mjesta), a koji su se do sada pokazali kao pouzdani. Prema tim podacima, s 14 od 20 biračkih mjesta Marijo Ćaćić ima 60 posto, a Nikola Blažević 38 posto glasova.

I. Š.

Izbornik