• Naslovna
  • Politika
  • Robert Okadar i Adrijana Franjkić se izjasnili o potpori kandidatima u drugom krugu

Robert Okadar i Adrijana Franjkić se izjasnili o potpori kandidatima u drugom krugu


Svim kandidatima koji nisu prošli u drugi krug izbora za gradonačelnika (Anja Šimpraga, Robert Okadar, Ilija Čičak i Adrijana Franjkić) postavili smo jutros pitanje koga će podržati u drugom krugu izbora za gradonačelnika i župana.

Iscrpan odgovor dao nam je Robert Okadar (Domovinski pokret, Most, Loza) koji je u prvom krugu dobio 272 glasa.

– Po pitanju kandidata za župana mogu dati konkretan odgovor, a to je definitivno gospodin Jelić. Jer bez promjene nema promjena. U odnosu na ovaj odgovor, realna i razumna bi bila potpora gospodinu Ćaćiću naspram gospodina Blaževića zbog “gradsko-županijske” komunikacije u svrhu razvoja grada Knina. No da se razumijemo, ne bih se osobno kandidirao na mjesto gradonačelnika da favoriziram ikoga od protukandidata. Svojim biračima poručujem da glasaju po svojoj savjesti te s razumom kako su to učinili i u prvom krugu izbora – rekao nam je Okadar.

Na naše pitanje odgovorila je i Adrijana Franjkić (Hrvatski suverenisti, HKS, Hrast, NHR) koja je u prvom krugu dobila 105 glasova.

– Nikoga neću podržati javno, a svojim biračima poručujem neka misle svojom glavom! – kazala nam je Franjkić.

Ilija Čičak (HSLS) koji je u prvom krugu dobio 146 glasova kazao nam je kako će nam sutra javiti svoj odgovor, a Anja Šimpraga (SDSS, SDP) koja je u prvom krugu dobila 740 glasova još nije odgovorila na naše pitanje. Čim dobijemo odgovore Ilije Čička i Anje Šimprage, objavit ćemo ih.

I. Š.

Izbornik