Marko Jelić poručuje građanima: ‘Izađite na izbore i dajte glas onome tko ga po vama zaslužuje’


Dr.sc. Marko Jelić, nezavisni kandidat za šibensko-kninskog župana, obratio se građanima uoči izbora i pozvao ih da u nedjelju iskoriste svoje biračko pravo i glasuju za onoga za koga smatraju da to zaslužuje. Video možete pogledati OVDJE.

Evo što je u obraćanju kazao Jelić:

‘Dragi žitelji Šibensko-kninske županije,

pozdravljam vas u trenutku koji označava redovitu političku prekretnicu. Naime, svake četiri godine imamo moć izabrati smjer, a time i budućnost naših zajednica.

Ako je netko očekivao da ću mu sugerirati ili reći za koga da se odluči, u krivu je.

Smatram da smo svi osobe koje same mogu donositi zaključke o tome tko će najbolje predstavljati vas i vaše viđenje zajedničke budućnosti.

Da bi ta budućnost bila stabilna ona mora imati jasne ciljeve i putovi do nje moraju biti ispravni, svi moramo biti jednaki, bez obzira jesmo li članovi vladajuće stranke ili neke druge političke opcije ili smo nezavisni u političkom smislu.

Ocijenite da li je do sada poštovan princip jednakosti? Ako ne, tko je taj tko nas je učinio nejednakim i da li taj zna, može i želi promijeniti to stanje?

Također, nastavljajući gore izneseno postavljam nam pitanje vezano za promjene u krizi. Izjave da se vlast ne treba mijenjati u kriznim situacijama bi imala smisao kad ta vlast ne bi bila uzročnik i produbljivač krize.

Ne može se doći do drugačijeg boljeg rezultata koristeći isti pristup.

Jednako tako tvrdnje da nije vrijeme za eksperimente su pokušaj dovođenja u zabludu vas koji se osjećate nesigurno u društvu koje je kreirano da bude klijentelističko. Eksperimenti se rade onda kad nemate saznanje o nečemu i kad je rezultat neizvjestan.

No, kad su dokazi tu, da su promjene uspjele i da nezavisni gradovi i općine žive punim plućima, žitelji im grade zajednicu koja je uistinu stabilna, kreativna i slobodna. Poduzetnici koji žive i rade ili surađuju s nama nemaju dodatnih davanja suprotnih zakonu. Zapravo to je suprotno eksperimentu, jer je sve transparentno i vidljivo.

No, izbor je na svakom od nas. Mi odabiremo ne kandidata, stranku ili listu već biramo sebe i svoje viđenje našeg malog svijeta u budućnosti. Taj odabir je odluka i za naše potomke, naš okoliš i u konačnici za opstanak.

Radite i birajte po svojoj savjesti i mudrosti. Jer vi mijenjate svijet.

Odgovornost je izaći na izbore, znam da vam se to ne da, ipak je vikend i nedjelja, a politika izgleda toliko mračno i prljavo. No, takva će i ostati ako nešto ne učiniš i daš svoj glas onome tko ga po tebi zaslužuje. Imaš izbor!’ poručuje Jelić.

Više o Jelićevom izbornom programu možete provjeriti na OVOM LINKU

Izbornik