U petak Noć knjige u kninskoj knjižnici


U Narodnoj knjižnici Knin u petak će se brojnim aktivnostima obilježiti Noć knjige.

Predstavljanje zbirke igrokaza „Sunce, vrati se!

Promocija zbirke igrokaza “Sunce, vrati se!” autorica Ljerke Teskere i Tatjane Grgić održat će se u dvorani Studentskog doma fra Lujo Marun, a neke od igrokaza na hrvatskom i engleskom jeziku izvest će djeca predškolskog i školskog uzrasta.

Zbog epidemioloških ograničenja promocija je zatvorena za posjetitelje, a snimka s promocije bit će dostupna na facebook stranici knjižnice u večernjim satima.

Likovni natječaj „Koji si ti lik?“

Za prijavu na likovni natječaj “Koji si ti lik?” potrebno je nacrtati svog omiljenog književnog junaka, zatim crtež uslikati ili skenirati i poslati na facebook stranicu knjižnice s osobnim podacima (ime i prezime, dob i kontakt).

Najbolje radove knjižnica će prigodno nagraditi, a natječaj je otvoren od 23. do 30. travnja.

Vratite zaboravljene knjige bez plaćanja zakasnine

Zaboravljene knjige u petak se mogu vratiti bez plaćanja zakasnine.

Svakom novom korisniku knjiga na dar

Svi korisnici koji se u petak učlane u knjižnicu dobit će knjigu na dar.

Tema ovogodišnje Noći knjige: „Ljekovita moć knjige“

Tema ovogodišnje Noći knjige je “Ljekovita moć knjige”. Tom prigodom bit ćemo potaknuti razmisliti o ljekovitim moćima knjiga u razdobljima društvenih i intimnih kriza kada im se okrećemo tražeći odgovor na pitanja koja nas muče.

Katkad će odgovori koje u njima pronađemo biti utješni, katkad uznemirujući, a neki će sigurno i duboko protresti naša temeljna uvjerenja.

O manifestaciji

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine kako bi se, bez zatvaranja očiju pred često nelijepom svakodnevicom, barem na jedan dan govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga.

Cilj projekta je kroz jedinstvenu manifestaciju potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega te dati poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu.

Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja).

Izbornik