Knin posjetile turističke agencije i vodiči


Piše: TZ grada Knina

U svrhu prezentacije turističke ponude Knina i okolice, Knin su posjetile turističke agencije iz Zagreba i Šibenika te turistički vodiči iz Šibensko-kninske županije. Jednodnevna tura je obuhvatila Topoljski buk (slap Krčić) i izvor rijeke Krke, posjet imanju Burum udruge Grabarije, Biskupiju i Stare Popoviće, posjet imanju i kušanje vina u prostorima vinarije Burnum, posjet prvoj kninskoj pivovari i kušanje Kraljevskog piva, posjet Kninskoj tvrđavi i posjet imanju i kušanje sira OPG-a obitelji Markoš. Također, prezentirana je i preostala ponuda Knina i okolnih mjesta.

S ciljem mapiranja Knina i okolice u planove turističkih agencija i turističkih vodiča, Turistička zajednica Grada Knina i Grad Knin ugostili su predstavnike turističkih agencija iz Zagreba i Šibenika, turističke vodiče Šibensko-kninske županije te predstavnike budućih kninskih turističkih agencija. Jednodnevna tura je krenula od centralnog kninskog trga i spomenika Oluja 95, preko Topoljskog buk (slapa Krčić) i izvora rijeke Krke. Tamo je predstavnik ŠRD Krka Knin predstavio turističko-sportsku ribičku ponudu. Udruga Grabarije je na svom imanju Burum gostima prezentirala svoje turističke pakete koji uključuju jahanje konja po raznim lokacijama i rutama.

U Starim Popovićima KUD Doistej Obradović je goste dočekao igrokazom, pjesmom i vinom, a svatko od gostiju je za uspomenu dobio bukare. Također, gosti su dobili i mirisne sapune s privjeskom na Loredanova vrata koje su izradile vrijedne ruke Učeničke zadruge Trgoflores SS Lovre Montija, ali i jestive suvenire u obliku prvog kninskog piva – Kraljevskog piva. Nakon Biskupije, posjetili smo imanje i podrum vinarije Burnum, gdje su se kušala vina, uz zakusku. Nakon vinarije, gosti su posjetili pogon prve kninske pivovare i kušali Kraljevsko pivo, a potom posjetili i Kninsku tvrđavu. Goste je oduševila mlada snaga OPG-a obitelji Markoš, gdje su imali prilike posjetiti imanje i kušati njihove sireve i proizvode od sira.

Foto: TZ grada Knina

Izbornik