Okrugli stol “Zajedničkim snagama za dobrobit djece”


U sklopu projekta Čarobni svijet (UP. 02.1.2.01.0004), koji provodi Udruga za djecu i mlade Čarobni svijet u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Knin, održan je online okrugli stol na kojem su sudjelovali stručnjaci koji rade s djecom te predstavnici Udruge i Centra.

Na okruglom stolu naziva „Zajedničkim snagama za dobrobit djece“ raspravljalo se o sustavima u kojima rade stručnjaci s djecom, alatima koji su dostupni te suradnji između institucija koje rade s djecom. Složili su se kako je ključan kvalitetan sustav prevencije, tj. usluga koje poboljšavaju kvalitetu življenja i sposobnosti suočavanja sa svakodnevnim izazovima djeci i obitelji. Zaključeno je kako se samo izravnom i otvorenom suradnjom svih sudionika dječjeg razvoja može postići maksimalna dobit za optimalan razvoj djeteta i obitelji. Usluge psihosocijalne podrške djeci i obiteljima kroz izvaninstitucionalni okvir koji je usko povezan i koji surađuje s institucijama može biti pravi način djelovanja u skladu s već razvijenom svijesti o potrebi međusobnog povezivanja na svim razinama u svrhu daljnjeg razvoja podrške djeci, mladima i obitelji u gradu Kninu.

Udruga „Čarobni svijet“ u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Knin provodi projekt Čarobni svijet UP.02.1.2.01.0004 koji je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Vrijednost projekta je 736.295,28 kuna.

Huknet/sponzorirani članak

Izbornik