• Naslovna
  • Društvo
  • Kninska knjižnica kroz EU projekt nabavila novu računalnu opremu za korisnike

Kninska knjižnica kroz EU projekt nabavila novu računalnu opremu za korisnike


Piše: ŠibenikIN/Promo

Narodna knjižnica Knin nabavila je i postavila novu računalnu i drugu digitalnu opremu vrijednu 108 tisuća kuna.

Nabava opreme samo je jedna od niza aktivnosti ovoga projekta čiji je cilj, kako mu i naziv govori – Razvoj digitalne, informatičke i medijske pismenosti u Kninu.

Ovaj ultimativni cilj modernog vremena će se, uz novu opremu namijenjenu korisnicima, postizati i kroz brojna predavanja, radionice, okrugle stolove, info pultove i info kampanju.

Konkretno i brojčano, educirat će se 30 mladih ljudi i deset nezaposlenih osoba. U okviru cijele priče ojačat će se njihove osobne kompetencije na informatičkom i socijalnom planu i usmjerit će ih se na nova životna područja.

Do sada su održane dvije dvodnevne radionice „Budi kreativan“ i dvije info kampanje na glavnom gradskom trgu.

Sudionike u skoro vrijeme očekuju radionice „Digitalna pismenost“ i „E-životopis“ te predavanja „Što je to medijska pismenost?“, „Stop nasilju na internetu“ i „Što je to START-UP?“.

Projekt vrijedan 637 tisuća kuna financiran je iz Europskog socijalnog fond kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. kroz poziv „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“

Provedba je započela u veljači ove godine i trajat će do kolovoza 2021.

Izbornik