• Naslovna
  • Kultura
  • Kninjanka Anđela Tucaković izabrana da predstavi svoje radove na web platformi Firentinske suvremene galerije

Kninjanka Anđela Tucaković izabrana da predstavi svoje radove na web platformi Firentinske suvremene galerije


Kninjanka Anđela Tucaković izabrana je da predstavi svoje radove na web platformi Firentinske suvremene galerije (Florence Contemporary Gallery).

Na natječaj se prijavilo više od tisuću umjetnika iz cijelog svijeta, od SAD-a do Japana. Kustosi galerije izabrali su i predstavili najboljih 35 umjetnika od kojih je velika većina jako uspješnih čije se slike prodaju po cijenama od više tisuća dolara i čiji se radovi nalaze u stalnim postavama svjetskih muzeja i galerija.

Florence Contemporary Gallery iskazao je veliku čast Anđeli odabravši njena četiri rada, uključujući „Distopiju“ i „Triptih egzistencijalnog privida“. Njihov tim kustosa dodijelio joj je i nagradni certifikat za umjetničke radove koji odražavaju originalnost, iznimnu estetiku i suvremenu kreativnu interpretaciju.

Evo i link za katalog web platforme Firentinske suvremene galerije .

Anđela je ostvarila i suradnju s jednim engleskim časopisom suvremene umjetnosti koji je pokazao veliko zanimanje za jedan od njenih radova te trenutno, prema dogovoru s istim, očekuje članak u magazinu koji uskoro izlazi u Londonu.

Anšela Tucaković je rođena 1998. godine u Kninu gdje je završila osnovnu školu i opću gimnaziju. Studira na Umjetničkoj akademiji u Splitu od 2017. godine te je prije par mjeseci završila preddiplomski studij.

Bavi se likovnom umjetnošću od svoje 12. godine. Dosada je imala tri samostalne izložbe. Prvu još 2013. u Galeriji gradske knjižnice Jurja Šižgorića u Šibeniku te je tada sa svojih petnaest godina bila najmlađa umjetnica koja je ikada izlagala u prostoru navedene galerije.

Godine 2016. je ponovno u Šibeniku, ali ovaj put u Studiju Galerije sv. Krševana gdje je izložila svoj prošireni likovni opus.

Godine 2017. je samostalno izlagala u Međunarodnoj galeriji portreta u Tuzli.

Od zajedničkih izložbi i drugih umjetničkih projekata izdvajamo poslovnu suradnju s glazbenikom L. Brodiejem iz Seattlea za naslovnicu njegovog albuma New Eyes nakon čega je korištenje iste slike tražio prof. dr. K. Miermans koji predaje na njemačkom institutu Lyzeum 2 u Munchenu.

I. Š.

Izbornik