• Naslovna
  • Kultura
  • U utorak na tvrđavi izložba i promocija knjige “Život u limbu” Igora Čoke i Slavena Raškovića

U utorak na tvrđavi izložba i promocija knjige “Život u limbu” Igora Čoke i Slavena Raškovića


U utorak će se na tvrđavi ispred zgrade Kninskog muzeja u 19 sati održati izložba i promocija knjige Život u limbu. O izložbi i knjizi će razgovarati autori Igor Čoko i Slaven Rašković, a razgovor će moderirati Spomenka Martić.

– To je priča o Kninu u jednom turbulentnom vremenu, knjiga o ratu, ratnim traumama, manipulacijama, dubokim ožiljcima koji ne zacjeljuju, o suočenju s prošlošću koju bi svi najradije zaboravili. Život u limbu je i knjiga o (ne)pripadanju, o zabludama, stereotipima, o različitim percepcijama istih događaja. Elementarno poštenog pristupa, ali ma koliko su autori imali ambiciju napraviti dokument vremena iz diskursa njegovih svjedoka, lišen zavičajne patetike, knjiga je ipak duboko emotivna i intimna. Njihova – piše o knjizi u članku na TRIS Portalu novinarka Davorka Blažević koja je jučer i predstavila knjigu u Šibeniku na festivalu Fališ.

Naime, ovogodišnji, osmi po redu Fališ, Festival alternative i ljevice u Šibeniku, otvoren je upravo promocijom knjige Život u limbu. Dočekana je s nepatvorenim odobravanjem i pozdravljena aplauzom. Svi su htjeli knjigu i potpise autora. Nadamo se da će tako biti i u utorak u Kninu.

Evo i link za članak Davorke Blažević na TRIS portalu o knjizi i njenom predstavljanju na festivalu Fališ u Šibeniku.

8.Fališ/”Život u limbu” Igora Čoke i Slavena Raškovića: Suočavanje s prošlošću “knjigom ožiljaka”

I. Š.

Izbornik