U sklopu projekta Čarobni svijet održan okrugli stol o komunikaciji


Udruga Čarobni svijet, provodeći istoimeni projekt, održala je okrugli stol na kojemu su sudjelovali partner, roditelji i stručnjaci koji rade s djecom i mladima na temu komunikacije i važnosti dobre komunikacije s djecom.

Cilj je okrugloga stola upoznati sudionike sa sastavnicama dobre komunikacije i s važnošću upućivanja jasnih poruka djetetu te im time osvijestiti i dodatno naglasiti ulogu koju riječi imaju u odgoju djeteta. Kad odrasli pažljivo sluša dijete, time iskazuje podršku djetetu koje se osjeća sigurno i važno. Također, slušajući dijete, dobiva vrijedne informacije o djetetu koje mu pomažu odabrati što treba činiti za dijete i kako se kvalitetno družiti s djetetom. Istaknute su tehnike aktivnoga slušanja te komponente dobre komunikacije. Zajedničkom raspravom i razgovorom otkrivene su tri vrste poruka koje grade dječje samopouzdanje.

Dijeleći vlastita iskustva i stručna znanja, i roditelji i stručnjaci uče i razvijaju svoje vještine te se povezuju. Stoga imajući na umu dobrobit djece i mladih našega grada, razvoj takve suradnje jedan je od glavnih ciljeva projekta Čarobni svijet.

Udruga „Čarobni svijet“ u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Knin provodi projekt Čarobni svijet UP.02.1.2.01.0004 koji je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Vrijednost projekta je 736.295,28 kuna.

Huknet/sponzorirani članak

Izbornik