Dvije zaražene odgojiteljice u Dječjem vrtiću


Huknet već gotovo dva mjeseca ne izvještava o globalnom igrokazu i medijskom teroru zvanom koronavirus.

Svima koji zdravorazumski razmišljaju jasno je (nekima je to bilo od samoga početka) da opasnost i smrtnost od koronavirusa nije srazmjerna medijskoj histeriji i rigoroznim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Mnogima je postalo jasno i da će više štete ljudima i društvu načiniti te mjere i svakodnevno zastrašivanje preko medija od samoga virusa.

Također, mnogi su postali svjesni da ograničavanja prava i sloboda koja nameće Nacionalni stožer nisu u skladu s Ustavom RH pa će se 5. rujna u Zagrebu održati prosvjed nazvan Festival slobode (FB Event Festival slobode Zagreb). Slični prosvjedi najavljeni su u rujnu, listopadu i studenome u gradovima diljem Europe.

Podsjetimo, predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović izjavio je 27. srpnja da će Ustavni sud odmah po povratku s godišnjih odmora donijeti odluke povodom ustavnih tužbi vezanih za mjere i odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite donesene tijekom pandemije koronavirusa

A sada malo o vijesti koju smo najavili u naslovu.

Iz Gradskog stožera civilne zaštite su naime izvijestili da su tijekom jučerašnjeg dana saznali da su testirane tri odgajateljice u Dječjem vrtiću Cvrčak, od kojih su dvije, koje su radile u jednoj jasličkoj skupini, pozitivne na COVID-19.

“Epidemiološki izvidi su u tijeku i za svih osmero djece iz te skupine su određene mjere samoizolacije, a prostorije u kojima su djeca boravila su dodatno dezinficirane zajedno sa svom opremom koja se tu koristila.

Odmah po saznanju da su djelatnice vrtića zaražene, kontaktirani su roditelji od osmero djece koja su bila u njihovoj skupini te su informirani o novonastaloj situaciji. Epidemiolozi HZJZ Šibensko-kninske županije su odredili samoizolaciju za svih osmero djece te za još jednu odgajateljicu koja je bila u kontaktu sa jednom od zaraženih osoba, a koja je nakon testiranja dobila negativan rezultat. Bitno je naglasiti da su dvije zaražene odgajateljice na radnom mjestu bile 19. 08. i 21. 08. pa je samoizolacija za sve određena do kraja kolovoza. Do sad kod nikoga od djece, niti kod treće testirane odgajateljice nisu uočeni nikakvi simptomi bolesti.”, izvijestili su iz Gradskog stožera.

Zašto ipak objavljujemo ovu vijest iako smo bili napisali da Huknet više neće izvještavati o koronavirusu?

Zato da se ne bi stvarala panika među roditeljima! Jer nema opasnijeg kolanja informacija od – uličnog.

Stoga vam, radi potpune informacije, donosimo današnje cjelovito priopćenje Gradskog stožera civilne zaštite kojega možete preuzeti i pročitati OVDJE.

I. Š.

Izbornik