• Naslovna
  • Društvo
  • Besplatne aktivnosti za umirovljenike u sklopu projekta “Aktivni zajedno”

Besplatne aktivnosti za umirovljenike u sklopu projekta “Aktivni zajedno”


Piše: Crveni križ Knin

U naredne dvije godine u Vodicama, Kninu i Biogradu na Moru planirano je organizirati niz besplatnih radionica namijenjenih umirovljeničkoj populaciji.

Radionice i aktivnosti za umirovljenike su planirane početkom rujna, stoga Crveni križ Knin zajedno sa Crvenim križevima Vodice i Biograd na Moru poziva sve zainteresirane umirovljenike da se prijave na besplatne radionice namijenjene umirovljenicima. Umirovljenici se mogu prijaviti na sve ili samo na one aktivnosti koje ih interesiraju.

Planirane aktivnosti su sljedeće: medicinska gimnastika, nordijsko hodanje, mjerenje šećera i krvnog tlaka, kreativne radionice, tečaj plesa, radionica kuhanja, radionica psihosocijalne podrške, radionice prve pomoći te mala škola služenja pametnim telefonima.

Svi umirovljenici su dobrodošli, jedini uvjet za registraciju je preslika osobne iskaznice i preslika rješenja o mirovini i/ili odrezak od mirovine.

Sve radionice su besplatne, a provode se u sklopu projekta „Aktivni zajedno“ u trajanju od 24 mjeseca i financirane su iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta je poboljšanje socijalnih, emocionalnih, kognitivnih i kreativnih vještina, kao i psihofizičko zdravstveno stanje umirovljenika.

Prijave putem telefona za aktivnosti u Kninu (Sandra Đulabić 095 592 2753 ) ili osobnim dolaskom u ured Crvenog križa Knin, Grabovčeva 1, Knin od 9 do 13 sati od ponedjeljka do petka.

Prijave putem telefona za aktivnosti u Vodicama (Sami Bach Khojah 095 822 5658) ili osobnim dolaskom u ured Crvenog križa Vodice, Obala Ive Juričeva Cote 9, Vodice od 9 do 13 sati od ponedjeljka do petka.

Prijave putem telefona za aktivnosti u Biogradu na Moru (Franka Troskot 023 383 761 ) ili osobnim dolaskom u ured Crvenog križa Biograd na Moru , Trg hrvatskih velikana 27 , Biograd na Moru od 9 do 13 sati od ponedjeljka do petka.

Za vrijeme provođenja aktivnosti organizatori će se strogo pridržavati naputaka Nacionalnog stožera civilne zaštite, aktivnosti za koje to bude moguće održavati će se na otvorenom, u zatvorenom u manjim grupama. Za sve sudionike besplatno su osigurane maske i sredstva za dezinfekciju.

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava odobrilo je Gradskom društvu Crvenog križa Vodice i partnerima Gradskom društvu Crvenog križa Knin te Gradskom društvu Crvenog križa Biograd na Moru bespovratna sredstva zajedno u iznosu od 1.285.155,90 kuna za projekt „Aktivni zajedno“. Bespovratna sredstva su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske 15 % i iz Europskog socijalnog fonda 85%.

Izbornik