• Naslovna
  • Kultura
  • U petak u A3 crème de la crème ženske glazbene scene: Sara Renar, Aklea Neon i Barbara Munjas

U petak u A3 crème de la crème ženske glazbene scene: Sara Renar, Aklea Neon i Barbara Munjas


Sara Renar, Aklea Neon i Barbara Munjas – crème de la crème ženske glazbene scene u Hrvatskoj i predvodnice naše nezavisne muzičke scene stižu u petak u Knin, u A3 gdje će održati Žensku gitarijadu iliti ŽEGU.

Sara Renar je možda trenutno i vodeća glazbenica u Hrvatskoj i na nju ne treba puno trošiti “papir”. Ova dobitnica Porina je za svoj zadnji album dobila nominaciju za najbolji europski album godine, a njeni nastupi su jedinstveno koncertno iskustvo koje se kasnije euforično prepričava. U petak će u A3 svirati zadnja.

Aklea Neon je žena-stroj koji istovremeno svira i reproducira nekoliko instrumenata i izvora zvuka, što rukom, što nogom, pritom plešući i pjevajući. Uz sve je iznimno zabavna, a njena glazba nipošto nije trivijalna. U Kninu će na binu izaći druga po redu.

Barbara Munjas je glazbenica sa izuzetnim skladateljskim i sviračkim rješenjima i posebno privlačnom energijom čija je alternativa prijatna i onima koji ovaj žanr ne vole. Ona će u petak otvoriti ovu žensku gitarijadu u Kninu.

Teško je naći dobar razlog da se ne vidimo u A3 u petak u 21:30.

Svirku organizira udruga Atribut, a upad je 20 kuna.

I. Š.

Izbornik