• Naslovna
  • Društvo
  • Gradu “prošao” projekt uređenja Marunuše vrijedan 6,7 milijuna kuna

Gradu “prošao” projekt uređenja Marunuše vrijedan 6,7 milijuna kuna


Grad Knin je dobio Odluku o financiranju još jednog projekta iz Intervencijskog plana Grada Knina. Projekt „Uređenje sportsko-rekreacijske zone Marunuša i izgradnja javne rasvjete duž staze uz Krku“ sufinancira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a njegova ukupna vrijednost 6,7 milijuna kuna od čega Europska unija sufinancira 85 posto tog iznosa, izvijestio je Grad Knin.

Cilj projekta je poboljšanje javnih usluga i sadržaja za bolju kvalitetu života građana i povećana atraktivnost grada za posjetitelje i stanovnike. Projektom se potiče razvoj sportsko-rekreacijskih sadržaja na rijeci Krki, u zoni koja se direktno naslanja na staru gradsku jezgru i tvrđavu te spaja s područjem Nacionalnog parka Krka. Namjera je svih zahvata na rijeci Krki da se od ovog dijela napravi zona rekreacije i opuštanja koja će biti okupljalište građana i turista te pružati sve mogućnosti za aktivan odmor.

Kroz ovaj projekt dodatno će se obogatiti postojeći teren Marunuše novim sadržajima: uredit će se pješačke površine (staze, travnjaci) za rekreaciju i boravak u prirodi, izgradit će se pozornica s gledalištem za odvijanje kulturno-zabavnih događaja, renovirat će se postojeći ruševni objekt za dodatne sadržaje (ugostiteljski objekt, suvenirnica), postojeće vježbalište će se proširiti i upotpuniti sadržajima za osobe s invaliditetom te će se zelene površine oplemeniti drvećem i grmljem. Ova faza uređenja Marunuše obuhvatit će razvoj infrastrukture i sadržaja za aktivni boravak u prirodi većeg broja korisnika na kojem će se moći organizirati veća događanja, kako sportsko rekreacijskog obilježja, tako i društvenog karaktera. Uz javnu rasvjetu cjelokupne zone Marunuše, izgradit će se i javna rasvjeta duž staze uz Krku prema „Sastavcima“ u dužini od oko 1 km.

Projekt se provodi u partnerstvu s Javnom ustanovom Lokalnom razvojnom agencijom Matica u razdoblju od 1. ožujka 2020. do 31. listopada 2021. godine, izvijestili su iz Grada.

I. Š.

Izbornik