U Kninu 20. lipnja „Knin latte art throwdown“


U subotu 20. lipnja ove godine u Caffe baru Boom Bar (Krešimirova 32) održat će se prvi po redu „Knin latte art throwdown“.

Natjecanje organizira Caffe bar Boom Bar u suradnji s Caffe L’ antico kavom. Za najfiniju kavu i mlijeko su zaduženi Dukat Hrvatska i Caffe L’antico kava.

Uz samo latte art natjecanje očekuje vas i bogat program uz DJ-a, piće dobrodošlice, točeno Velebitsko pivo, koktele i domaće rakije po akcijskim cijenama.

Sve kave natjecatelja bit će besplatno podijeljene gledateljima.

Natjecati se mogu baristi, konobari i ostali ljubitelji kave i latte art-a. Kotizacija po članu iznosi 100 kuna.

Pobjednik će dobiti pokal i tisuću kuna, drugoplasirani pokal i 200 kuna, trećeplasirani pokal i finu selekciju kave, a četvrtoplasirani – finu selekciju kave. Po završetku natjecanja svi natjecatelji dobit će zahvalnicu za sudjelovanje, diplomu i majicu s natjecateljskim motivima.
Natjecanje će započeti u 14 sati i trajat će do 19 sati ili duže ukoliko bude potrebno. Prije početka natjecanja održat će se informativni sastanak s natjecateljima. Taj je sastanak obavezan za sve sudionike.

Tijekom sastanka organizatori će iznijeti potrebne obavijesti, objasniti pravila i tijek natjecanja te predstaviti plan natjecanja. To će biti prilika da sudionici postave direktna pitanja sucima. Tijekom informativnog sastanka će se izvlačenjem odlučiti redoslijed nastupa natjecatelja. Sudionici trebaju biti na mjestu događaja 30 minuta prije početka.

U natjecanju jedan na jedan, motivi za latte art će biti Rosetta, Heart, Swan, Tulip i Wave heart. Kriteriji koje će suci bodovati su vizualna kvaliteta pjene, kontrast između sastojaka, usklađenost, veličina i položaj crteža te razina složenosti kao i ukupni dojam u pogledu privlačnosti. Kriterij je i da obje šalice trebaju biti iste kao na slici.

Nakon što natjecatelji budu ocijenjeni od strane sudaca, imat će pravo na free-pour latte art koji će također biti ocjenjen po navedenim kriterijima.

Nakon bodovanja sudaca odlučuje se tko prolazi u sljedeći krug natjecanja.

Za ostale informacije i upite javite se na FB Caffe Bar Boom Bar.

„Očekujte dobro natjecanje, zanimljivo druženje i još bolju zabavu. Nadamo se da se vidimo u što većem broju i neka najbolji pobjedi“, poručuju organizatori.

Medijski sponzori su Huknet i ŠibenikIN.

Huknet/sponzorirani članak

Izbornik