Nema novooboljelih u županiji


Danas u županiji nema novooboljelih od koronavirusa, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Evo priopćenja:

“Danas nemamo novooboljelih osoba od koronavirusa na području Šibensko-kninske županije. Vezano za pojavu zaraze u domu za starije i nemoćne osobe „Cvjetni dom“ u Šibeniku epidemiološki izvidi još traju. Prema izvješćima Doma, nadzoru nadležnih službi, kontroli od strane Tima za provedbu upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19, te dnevnim očitovanjima, u Domu su se redovito provodile protuepidemijske mjere propisane od strane HZZJZ. Nakon jučer pozitivnog nalaza jedne štićenice Doma testirano je 40 osoba. 14 uzoraka koji su poslani na analizu u Zadar su negativni, a rezultati ostalih 26 uzoraka poslanih u Zagreb se očekuje. Tako da je s današnjim danom ukupan broj oboljelih ostao isti (91 osoba), a oporavilo se 77 osoba.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitaliziran je jedan pacijent pozitivan na koronavirus. Tri pacijenta iz šibenske bolnice i dalje se liječe u KBC Split, od kojih su dva na respiratoru. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 81 osoba i svi su kontakt s COVID-19 pozitivnim osobama. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 1876 uzoraka.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena ni jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije.
Vezano za istupe predsjednika ŽO SDP-a Šibensko-kninske županije g. Joška Šupe, koji obmanjuje javnost manipulirajući činjenicama, moramo kazati da je 27. veljače 2020. Ministarstvo za demografiju, mlade i socijalnu politiku dalo preporuku o suspendiranju posjeta u domovima za starije i nemoćne osobe. Dom za starije i nemoćne osobe „Cvjetni dom“ Šibenik, 10. ožujka 2020. zatvara vrata doma za posjetitelje. Odluka o zabrani posjeta u domovima za starije i nemoćne osobe donesena je 27. ožujka 2020. godine.

Smatram kako je u ovim teškim i izazovnim okolnostima izuzetno neodgovorno pa i maliciozno uznemiravati javnost iznošenjem neistina, optužujući institucije i ljude koji rade svoj posao za ugrožavanje zdravlja i života najranjivije skupine naših sugrađana. Odlučno odbacujem ove optužbe te ljubazno molim gospodina Joška Šupu da se suzdrži od ovakvih istupa u budućnosti.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr”, stoji u priopćenju kojega potpisuje načelnik Stožera Nikola Blažević.

I. Š.

Izbornik