Treći dan bez novooboljelih u županiji


Treći je dan bez novooboljelih od COVID-a-19 u županiji, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Evo priopćenja:

“Treći dan za redom nemamo novih slučajeva zaraze koronavirusom. Broj oboljelih u našoj županiji i dalje je 89, a oporavljenih je 49. Od ukupnog broja oporavljenih, 20 je s područja Općine Murter-Kornati, 5 s područja Grada Vodica, 7 s područja Grada Drniša, 6 s područja Grada Knina, 7 s područja Grada Šibenika, 3 s područja Općine Tisno i jedna osoba s područja Grada Skradina.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirana su 3 pacijenta, ni jedan pacijent nije na respiratoru. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 84 osobe, od čega je 45 kontakt s oboljelim od COVID-19. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 1439 uzoraka.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske zaprimljena je 1 dojava o kršenju mjere samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da je izrečena mjera kršena.

Zahvaljujući savjesnosti naših građana, treći dan za redom nemamo novooboljelih, a broj oporavljenih raste. I dalje apeliramo, budite odgovorni i pridržavajte se propisanih mjera kako bi zadržali relativno povoljnu epidemiološku sliku.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr”, stoji u priopćenju kojega potpisuje načelnik Stožera Nikola Blažević.

I. Š.

Izbornik