Kninska bolnica zatvorena zbog zaraženog djelatnika


Zbog zdravstvenog djelatnika zaraženog korona virusom Opća i veteranska bolnica “Hrvatski ponos” u Kninu zatvorena je za prijem novih pacijenata, izvijestio je HRT.

Radi samo hitni bolnički prijem i trijaža, a svi pacijenti kojima je potrebno daljnje liječenje šalju se u Šibenik. Pozitivna na koronavirus je zdravstvena djelatnica bolnice – inače bliski kontakt liječnika iz Zadra koji je povremeno radio u Kninu i zaražen je koronom.

Za 26 djelatnika bolnice određena je samoizolacija. U bolnici je trenutno 44 pacijenta, troje ih ima temperaturu i od njih su uzeti brisevi zbog sumnje na koronu. Uzorci su uzeti i od dvoje djelatnika koji imaju simptome bolesti.

Kninska bolnica ima odjel produženog liječenja i palijativne skrbi, za čije pacijente virus može biti iznimno opasan. S tog odjela, kao i s odjela fizikalne terapije pacijenti se neće otpuštati.

– Ti pacijenti koji se ne mogu ni na jedan način zbrinuti adekvatno bi ostali u kninskoj bolnici ali uz nekakav siguran način to znači da su što više razdvojeni, da nisu u bliskom kontaktu. I da se pazi na razmak ako se netko od njih razboli da se ne prenese na ostale, rekla je Ankica Parat Baljkas, voditeljica Službe epidemiologije ZZJZ Šibensko-kninske županije

– Medicinsko osoblje koje nije bilo u kontaktu s navedenim pozitivnim slučajevima će se brinuti o takvim pacijentima. U isto vrijeme provode se mjere koje su neophodne da bi se ustanova dezinficirala, rekla je Tatjana Šipalo Lilić, zamjenica ravnateljice Opće i veteranske bolnice u “Hrvatski ponos” Knin.

Izvor: HRT

Izbornik