Prva oboljela osoba iz Knina


Jedna osoba iz Knina oboljela je od COVID-a-19, izvijestio je Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije. Evo i priopćenja:

“Imamo šest novooboljelih pacijenata od koronavirusa u Šibensko-kninskoj županiji. Troje novooboljelih je iz Šibenika, dvoje iz Murtera i jedna osoba iz Knina. Time se brojka povećala na 38 oboljelih od COVID-19. Riječ je o osobama koje su bile u direktnom kontaktu s osobama oboljelim od koronavirusa. Na Odjelu infektologije hospitalizirano je 12 pacijenata pozitivni na virus SARS-CoV-2, a troje pacijenta i dalje se nalaze na respiratoru u KBC Split.

Šest osoba je u karanteni od kojih su četiri državljani Republike Hrvatske i dvoje stranaca.
U posljednja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije za koje je provjerom utvrđeno da nije bio kršenja navedenih mjera.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr”, stoji u priopćenju kojega potpisuje načelnik Stožera Nikola Blažević.

Dobili smo i naknadno priopćenje županijskog Stožera u kojem se navodi da su dvije oboljele osobe zdravstveni djelatnici i da je jedna od njih iz kninske bolnice:

“Među šest osoba za koje je danas došao pozitivan nalaz na virus SARS-CoV19 dvije osobe su zdravstveni djelatnici. Riječ je o zdravstvenim djelatnicima iz OB „Hrvatski ponos“ Knin i Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru koji su bili u neposrednom kontaktu sa zaraženim osobama. Epidemiološki izvidi su u tijeku.”

I. Š.

Izbornik