• Naslovna
  • Društvo
  • Obraćanje gradonačelnika i zapovjednika gradskog Stožera Marka Jelića

Obraćanje gradonačelnika i zapovjednika gradskog Stožera Marka Jelića


Gradonačelnik i zapovjednik Stožera civilne zaštite Grada Knina Marko Jelić obratio se građanima u povodu krize uzrokovanje pandemijom:

“Poštovani sugrađani, do sada se nisam izravno obraćao kao zapovjednik Stožera Civilne zaštite Grada Knina i kao gradonačelnik u svezi krize nastale ugrozom od zaraze COVID-19 jer po vlastitom sudu za to nije bilo potrebe s obzirom da je Stožer i svi njegovi članovi odradio sve potrebne zadaće i često išao ispred svih onih koji imaju sličnu zadaću u drugim sredinama ili na državnoj razini.

No, zbog određenih glasina i mogućih širenja dezinformacija koje mogu dovesti do neželjenog osjećaja nesigurnosti kod sugrađana zatražio sam od načelnika Stožera i zamjenika gradonačelnika Marija Ćaćića kratko izvješće u kojem su popisane glavne aktivnosti našeg Stožera i gradske Uprave u protekla 2 mjeseca.

Nažalost, uvijek se u kriznim situacijama javljaju i neki osobni ili grupni interesi, uskogrudnost i gledanje da se prikupi nekakav mali poenčić koji niti je zaslužen niti u suštini ima ikakvu važnost, osim osjećaja osobne (ne)važnosti i širenja nesigurnosti.

Stoga imamo svi dosta toga za učiniti da bismo prebrodili ovu izazovnu i tešku situaciju u kojoj se nalazi čitavi svijet, a ne samo naša zajednica i svaki njen član – pojedinac.

Vremena za politiku će biti, pa sad zatomimo vlastite frustracije i ambicije te radimo za opće dobro.

Sugrađani hvala vam što se pridržavate odluka Stožera, državnog, županijskog i gradskog, molim vas tj zahtijevam da se i dalje nastavite ponašati odgovorno radi svih nas, a pogotovo radi onih koji bi mogli doći u povećanu ugrozu zbog svojih zdravstvenih i/ili dobnih predispozicija.

Sustavi opskrbe, energentima i lijekovima funkcioniraju bez zastoja čime je društvu omogućena funkcionalnost i u ovim zahtjevnim okolnostima.

Također napominjem DA NEMA OPUŠTANJA I DA SE DO PRESTANKA KRIZNOG STANJA MORAMO SVI DRŽATI SAMODISTANCIRANJA, A PO POTREBI I DRUGIH MJERA KOJE SU PROPISANE.”

Foto: Arhiva Hukneta

Izbornik