• Naslovna
  • Društvo
  • Izraelski veleposlanik posjetio Knin: Jedna od tema – investiranje izraelskih tvrtki

Izraelski veleposlanik posjetio Knin: Jedna od tema – investiranje izraelskih tvrtki


Izraelski veleposlanik u Hrvatskoj Ilan Mor posjetio je danas Knin gdje mu je domaćin bio gradonačelnik Marko Jelić sa suradnicima.

– Upoznali smo se s povijesti Knina te pričali o odnosima s prijateljskom državom Izrael. Razgovarali smo o brojnim povijesnim i kulturnim temama, a ono o čemu ćemo razgovarati u nastavku posjeta je moguća suradnja određenih izraelskih tvrtki s tvrtkama iz Knina. Izrael je jedna od tehnološki najrazvijenijih zemalja na svijetu i od njih imamo puno toga za naučiti, a mi volimo učiti. Važno je da potencijalni ulagači iz Izraela upoznaju Knin i ovo područje, a otvoreni smo i za izraelske turiste – izvijestio je na konferenciji za novinare kninski gradonačelnik Marko Jelić

– Drago mi je što sam prvi put u Kninu. Razgovor s gradonačelnikom bio je vrlo koristan, a pričali smo o povijesti Knina i Izraela kao i o zajedničkoj povijesti. Pozvao sam gradonačelnika da posjeti Izrael kako bi sagledao mogućnosti za poslovnu suradnju Knina s izraelskim tvrtkama. Danas ćemo obići tvrtke u Kninu i također ih pozvati u Izrael gdje će imati priliku predstaviti svoje poslovanje te se upoznati s uspjehom Izraela na polju visokih tehnologija i inovacija. Smatram da je ovaj poset početak jedne bliske suradnje i prijateljstva – kazao je u izjavi za medije izraelski veleposlanik Ilan Mor koji će danas održati i predavanje studentima kninskog veleučilišta.

I. Š.

Izbornik