• Naslovna
  • Društvo
  • Advent u Kninu predstavlja Božićno K(n)ino: Danas „Kralj lavova“ i „Umri muški“

Advent u Kninu predstavlja Božićno K(n)ino: Danas „Kralj lavova“ i „Umri muški“


Piše: TZ grada Knina

U sklopu bogatog programa Adventa u Kinu i ovaj ponedjeljak vas očekuje Božićno K(n)ino, a u Domu HV danas imate prilike pogledati super božićne filmove, i to animirani film ‘Kralj lavova’, s početkom u 17:00 sati, i ‘Umri muški, koji počinje u 19:30. Odlična prilika da povedete ekipu, prijatelje, obitelj i kolege i skupa uživate u vječnim božićnim klasicima. Ulaz besplatan!

Danas, ponedjeljak, 30. prosinca, rezervirajte za najomiljeniji film velikih i malih – ‘Kralja lavova’! Film u Domu HV počinje u 17 sati, a ne sumnjamo da će se tražiti mjesto više. Kralj lavova je prvi Disneyjev animirani klasik sinkroniziran na hrvatski jezik. Sinkronizacija je napravljena 2003. godine, a film se smatra jednim od najgledanijih i najprodavanijih animiranih filmova na fizičkim izdanjima u Hrvatskoj ikada.

Bezbrižno djetinjstvo princa Simbe, sina moćnog kralja Mufase, naglo je prekinuto kada mu ujak Skar ubije oca, a Simbu proglasi odgovornim i protjera ga iz kraljevstva. U progonstvu se lavić sprijatelji s bradavičastom svinjom Pumbom i merkatom Timonom, s kojima provodi dane i od kojih uči. No godine prolaze i Simba ne može pobjeći od prošlosti, te ga posjeti duh oca, koji mu govori da se mora vratiti u kraljevstvo, poraziti Skara te zauzeti mjesto na tronu. Prihvaćajući „Hakuna matata“ filozofiju, zajedno sa svojim komičnim prijateljima, Simba kreće uzeti ono što mu pripada.

Nakon Kralja lavova, u 19.30 sati na redu je najbožićniji film svih vremena, film koji se gleda iznova i iznova, a mnogi ga zovu ‘najbožićnijim filmom koji to nije’. Riječ je dakako o klasiku ‘Umri muški’!

Umri muški prvi je u serijalu istog naslova u kojima Bruce Willis glumi policajca Johna McClanea koji se uvijek nađe u opasnim situacijama. Uz majstorsku režiju (prvi i treći film trilogije režirao je John McTiernan, a drugi Renny Harlin) i izvrstan scenarij u kojem je napetost prožeta humorom, karakteri dobro smišljeni, a akcija nije sama sebi svrhom, Bruceu Willisu pripada zasluga za planetarnu popularnost ovog serijala.

Izbornik