Berba medalja u Splitu za mlade Divovce


Aktivan i uspješan vikend imali su članovi Taekwondo kluba DIV Knin. U subotu su nastupili na 8. Kupu Marjana 2019. koji je uspješno odrađen.

Turnir se održao u Splitu, a nastupilo je 277 boraca iz 20 klubova i dvije države, što mu daje međunarodni karakter.

Kninski klub predstavljalo je 8 natjecatelja u uzrastu mlađih kadeta i kadetkinja koji su osvojili čak 7 odličja.

Zlatne medalja osvojili su Ana Popović s 4 pobjede, Petra Lea Jelić s 3 pobjede i Ana Maria Mikulić s 1 pobjedom.

Do srebra su došli Lorena Djak s 3 pobjede, Nika Dodik s 3 pobjede, Mate Teskera s 2 pobjede i Nikola Čeko sa 1 pobjedom.

Lana Sigut imala je 1. pobjedu ali ovaj put je ostala bez medalje. U ekipnom poretku Taekwondo klub DIV Knin zauzeo je 2. mjesto u mlađih kadetkinja.

“S ovim natjecanjem zaključujemo ovu uspješnu odrađenu sezonu u kojoj smo imali predstavnike na svim velikim i značajnim događanjima u taekwondo sportu, a to su Svjetsko seniorsko prvenstvo u Manchesteru i Europsko kadetsko prvenstvo u Španjolskoj na kojem je Kristina Jakovljević osvojila treće mjesto u Europi. Tako smo na konto kluba pribilježili 11. veliku medalju (9 europskih i dvije svjetske medalje). Na juniorskom Europskom prvenstvu u Španjolskoj osvojili smo još jedno hvale vrijedno 5. mjesto te sudjelovali na extra Europskom seniorskom prvenstvu u Italiji. Kad podvučemo crtu možemo konstatirati da je sezona 2019. uspješno završena i da naš klub u ove 22 godine sustavnog i kvalitetnog rada ima jednu od ponajboljih taekwondo škola u Hrvatskoj.”, poručili su na kraju sezone iz TK DIV Knin.

– Zahvala našim sponzorima, Nacionalnom parku Krka i DIV Grupi bez kojih ovaj rezultat ne bi bio moguć – uputili su zahvalu iz kluba.

I. Š.

Izbornik