• Naslovna
  • Kultura
  • Ekskluzivno: Donosimo YouTube kompilaciju Kninski bendovi 2004-2019; 18 bendova – 32 pjesme

Ekskluzivno: Donosimo YouTube kompilaciju Kninski bendovi 2004-2019; 18 bendova – 32 pjesme


U razdoblju od 2004. do 2019. godine u Kninu je djelovalo nevjerojatnih 18 autorskih bendova. Podatak je to kojim se i puno veći gradovi od Knina ne mogu pohvaliti.

Danas ih napokon sve imamo na jednom mjestu – u kompilaciji na YouTube-u koju možete poslušati i pogledati na kraju ovoga članka.

Na kompilaciji se nalazi 18 bendova i sveukupno 32 autorske pjesme, a žanrovski ćete putovati od alternative preko rocka, punka i metala do jazza i fusiona.

14 bendova zastupljeno je s po dvije pjesme, a četiri benda s po jednom.

Na kompilaciji se (kronološki po godinama – po nastanku demo snimke) nalaze bendovi: Only Food Mother, Ego Trip, Max Paine, Flatus, Discordia, Cor Caroli, VŠO, Obyedinowich Orchestra, The Alibor, Tonska proba, Sindrom šamara, Sonic Slip, Zatvor, Basement Sound, Mesalazine, Smiren Off, Žešća šema i I II III I.

Devet pjesama već je ranije bilo uploadano na YouTube-u, a preostale 23 dodane su na YouTube danas. MP3 snimci i fotografije bendova brižljivo su prikupljani godinama, a evo danas je napokon cijela priča zaokružena kompilacijom na YouTube-u kakvu rijetko koji grad ima.

Ovom kompilacijom dobra kninska priča i dobri kninski bendovi otrgnuti su od zaborava, a njihova kreativnost i energija bit će na uvid budućim generacijama.

Uživajte!

Napomena: Kompilaciju možete naći na YouTube-u tako da upišete u tražilicu Kninski bendovi 2004-2019

I. Š.

 

Izbornik