U Radučiću uhvaćen krijumčar s četvoro migranata


U Radučiću je policija uhvatila krijumčara koji je u taksiju prevozio četvoro migranata. Krijumčar je uz kaznenu prijavu završio u pritvoru, a migranti su protjerani iz zemlje.

Evo i cjelovitog policijskog izvještaja:

“U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom osumnjičenim za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Osumnjičeni je 13. studenog oko 21.20 sati u mjestu Radučić po policijskim službenicima za zaštitu državne granice zatečen da upravlja taxi vozilom Ford Fokus, zadarskih registracijskih oznaka u kojemu su zatečene četiri osobe bez osobnih isprava. Kriminalističkim istraživanjem na ove okolnosti je utvrđeno da je osumnjičeni iz koristoljublja omogućio kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj trojici državljana Afganistana i jednom državljaninu Iraka, za koje je utvrđeno da su 13. studenog nezakonito prešli državnu granicu između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom je utvrđeno da je osumnjičeni u još dva navrata, po jednom u mjesecu listopadu i studenom na opisani način iz koristoljublja omogućavao kretanje i boravak osobama koje su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok su četvorici stranaca, zbog prekršaja nezakonitog prelaska državne granice i nezakonitog boravka u Republici Hrvatskoj, donijeta Rješenja o protjerivanju iz Republike Hrvatske sa zabranom ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj u vremenu od jedne godine računajući od dana napuštanja.”

I. Š. 

Izbornik