Predstavljeni 4,5 milijuna kuna vrijedni projekti


Sva tri projekta financirana su iz Europskog socijalnog fonda. Udruga osoba s invaliditetom sv. Bartolomej jedan projekt provodi samostalno, a u dva je partner Udruzi umirovljenika, odnosno Stolnoteniskom klubu Knin, izvijestio je HRT Radio Knin.

Projekt “Poludnevni boravak za odrasle” vrijedan je 1.466.709,68 kuna i njime udruga Sv. Bartolomej nastavlja poboljšavati kvalitetu života svojih korisnika i nakon što napune 21 godinu. 15 osoba s invaliditetom imat će svakodnevne radionice, a projekt će zaposliti voditelja Poludnevnog boravka i dvije gerontodomaćice.

Udruga umirovljenika Grada Knina kreće s projektom “Aktivna mirovina”. Projekt vrijedi 1.499.452,57 kuna, aobuhvatit će 30 osoba starijih od 54 godine, rekla je voditeljica projekta Marija Maloča Veža. Osnovni mu je cilj uspostaviti mrežu socijalnih usluga kako bi se obogatio život umirovljenika.
Stolnoteniski klub Knin u partnerstvu s udrugom Sv. Bartolomej provodi projekt “Uključi se” – Razvoj sportskih i društveno zabavnih sadržaja, za što im je odobreno 1.382.258,85 kuna, kazao je voditelj Ivan Kolak

Svi danas predstavljeni projekti traju do 31. listopada 2021. godine. Među postavljenim ciljevima udrugama je da s tim datumom ova priča ne završi, nego da postane kvalitetan temelj budućim projektima.

Izbornik