• Naslovna
  • Kultura
  • Danas u 17h u TCR dvorani Veleučilišta promocija knjige “Hrvatska revija 1928.-1945. i hrvatski kulturni identitet”

Danas u 17h u TCR dvorani Veleučilišta promocija knjige “Hrvatska revija 1928.-1945. i hrvatski kulturni identitet”


Danas će se u 17 sati u TCR dvorani Veleučilišta Marka Marulića održati promocija knjige “Hrvatska revija 1928.-1945. i hrvatski kulturni identitet” autorice dr. sc. Dubravke Luić-Vudrag.

U okviru Mjeseca hrvatske knjige, a u organizaciji Zajednice žena Katarina Zrinski HDZ-a Šibensko-kninske županije knjigu će predstavljati profesor povijesti Goran Mrnjavac i sama autorica.

Knjiga je važan prilog povijesti hrvatske filologije i hrvatskog novinarstva. Autorica istražuje, analizira i interpretira kulturne, društvene i političke prilike u Hrvatskoj u razdoblju od 1928. do 1943. kroz sadržaj časopisa Hrvatske revije u tom razdoblju. Riječ je o doprinosu poznavanju i vrednovanju važnoga segmenta hrvatske nacionalne baštine, u oblikovanju, promicanju te očuvanju hrvatskoga kulturnog i nacionalnog identiteta koji dosad nije bio primjereno znanstveno obrađen. Analitičkim postupkom i interpretacijom prikupljenih podataka autorica je temeljito obradila istraživanu temu s bibliotečnoga, bibliografskoga, kulturalnoga te povijesno-kroatističkoga aspekta.

Autorica je zaposlena u knjižnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a od ove godine je, na prijedlog Ministarstva znanosti, članica Hrvatskog knjižničnog vijeća.

I. Š.

 

Izbornik