Foto: Knin se predstavio na Ambienti


Ove godine na održanom ART FAIR Zagreb, najvećem umjetničkom sajmu u Hrvatskoj u sklopu AMBIENTE po prvi put se predstavio i grad Knin s radovima koji su nastali u neformalnom programu Pučkog otvorenog učilišta Knin „Uvod u dizajn“ koji je vodio Milan Zoričić, arhitekt i slikar.

AMBIENTA je na jednom mjestu okupila veliki broj posjetitelja i izlagača iz cijele zemlje i inozemstva (28 inozemnih izlagača ). Od 9. do 13. listopada tijekom pet dana postao je središnje mjesto susreta, upoznavanja i prezentiranja dijela suvremenog dizajna i umjetnosti širokoj publici.

Partneri na kninskom projektu su bili Grad Knin, Pučko otvoreno učilište, Udruga Atribut, Udruga Porta i Udruga Fortdesign, a sponzor projekta je Jako Hrvatska.
Tečaj u trajanju od 50 sati je pohađalo 15 talentiranih pojedinaca iz Knina koji su se istakli sa svojim amaterskim radovima. „Uvod u dizajn“ je eksperimentalni program zamišljen na način da se napravi „kreativni most“ sa svakim ponaosob i u najkraćem vremenskom roku ga se oslobodi uobičajene stereotipnosti izražavanja, pokrene vlastita mašta i sposobnost oblikovanja.

Projekt se pokazao kao izvrstan primjer suradnje jedinice lokalne samouprave, obrazovno-kulturnog sektora, neprofitnog, ali i profitnog sektora u službi sponzora.

U petak, 11. listopada interes je privukla i prezentacija Milana Zoričića „Korištenje suhozida u modernoj arhitekturi“ Zoričić je iznio pojedinosti edukacije uz projekciju kratkog filma o izgradnji suhozida u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Knin, ali je i sa stručne strane govorio o mogućnostima i oblicima korištenja suhozida u modernoj arhitekturi.

I. Š.

Izbornik