• Naslovna
  • Kultura
  • U knjižnici održano Natjecanje u čitanju naglas; Pobjednici Duje Brečić i Lana Sigut

U knjižnici održano Natjecanje u čitanju naglas; Pobjednici Duje Brečić i Lana Sigut


U Dvorani Studentskog doma fra Luje Maruna, a u organizaciji Narodne knjižnice Knin održano je Natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda osnovne škole na kojem je nastupilo 12 učenika iz dvije kninske osnovne škole.

U starijoj kategoriji u kojoj su se natjecali učenici od 6. do. 8. razreda prvo mjesto osvojio je Duje Brečić, učenik 6 c razreda OŠ Domovinske zahvalnosti čija je mentorica bila Ana Fatović Gligora. Druga je bila Lana Anić-Kaliger, a treći Nikola Simić.

U mlađoj kategoriji u kojoj su se natjecali učenici od 3. do 5. razreda prvo mjesto osvojila je Lana Sigut, učenica 4 b razreda OŠ Domovinske zahvalnosti čija je mentorica bila Jadranka Duilović Marušić. Druga je bila Marija Kulušić, a treća Andrea Amanović.

O pobjednicima je odlučio žiri u kojemu su bili profesorica hrvatskog jezika i sociologije Ana Bajan, profesor hrvatskog jezika Dario Zemljak te učiteljica razredne nastave Slađana Sović.

Najboljima koji su se ovom pobjedom plasirali na županijsko natjecanje nagrade je uručila Ana Šimić Sunko iz Narodne knjižnice Knin.

Pobjednici će nastupiti na Županijskom natjecanju, a županijski pobjednici na nacionalnom koje će se održati u Sisku.

Natjecanje u Kninu organizirala je Narodna knjižnica Knin, a na nacionalnoj razini organiziraju ga Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskoga knjižničnog društva i Narodna knjižnica i čitaonica „Vlado Gotovac“ iz Siska.

I. Š.

Izbornik