NP Krka: Predstavljen školski kalendar


Piše: Katia Župan, NP Krka

U ponedjeljak, 14. listopada 2019. u Posjetiteljskom centru NP „Krka“ u Laškovici učenicima Područne škole Dubravice i Područne škole Rupe predstavljen je školski kalendar za školsku godinu 2019./2020. u izdanju Javne ustanove „Nacionalni park Krka“.

S obzirom da se Posjetiteljski centar nalazi u zgradi nekadašnje osnovne škole i da krasi naslovnicu ovogodišnjeg školskog kalendara, odabir mjesta za njegovu prezentaciju nametnuo se sam po sebi. Kalendar prati aktivnosti kroz školsku godinu, od rujna do lipnja. Na njemu su označeni praznici i blagdani, te datumi važni za zaštitu prirode.

Tema ovogodišnjeg kalendara je biciklizam. Na predstavljanju su se djeca upoznala s biciklističkim rutama u NP „Krka“ i naučila koje su primjerene njihovom uzrastu i tjelesnim sposobnostima. Darko Rogulić iz Auto-moto društva Šibenik održao je kratko predavanje o sigurnom upravljanju biciklom, uz praktičnu demonstraciju na poligonu.

Otvorenjem Posjetiteljskog centra Nacionalnog parka „Krka” u zgradi stare osnovne škole u Laškovici 2018. godine, to malo mjesto, tri kilometra udaljeno od Roškoga slapa, postalo je središtem mreže pješačkih i biciklističkih ruta uz rijeku Krku. Centar ima recepciju, bife, suvenirnicu i dvoranu sa šezdeset sjedećih mjesta, idealne za održavanje konferencija, predavanja i edukacija.

Izbornik