U petak na livadi iznad zidića 5. Knino na otvorenom


Tekst: FB Knin Tourist Board

I u kolovozu nastavljamo s ljetnim Kninom na otvorenom! Grad Knin odlučio je svježe, ljetne kninske večeri začiniti animiranim filmovima za naše najmlađe, ali i za sve ljubitelje animiranih filmova.

Odlučili smo Knino “prošetati” po gradu, a osobito s ciljem revitalizacije starog dijela grada. Nakon parka kod kružnog toka i igrališta kod OŠ Dr. Franje Tuđmana, ovaj petak Knino će se održati na jednoj kultnoj lokaciji, na travnjaku iznad popularnog “Zidića” (ispod nekadašnjeg caffe bara Metropola, a kod Caffe/Pancake House Mozart). Projekcija će se održat u petak, 23. kolovoza u 21.00.

Ono što zanimljivo kod ove lokacije je što su se nekad davno, još za vrijeme šezdesetih godina, baš na toj lokaciji odigravale projekcije filmova na otvorenom, odnosno ljetna kina. Stoga, dekice, klince ili cure/dečke pod ruke i pravac stari dio grada. Lijepo će biti vidjeti ljude koji se motaju oko onog dijela, stoga ga ispunimo osmijehom i radošću!

KADA? Petak, 23. kolovoza u 21.00
GDJE? Livada iznad “Zidića” , Marulićev trg

Službena video najava: https://www.youtube.com/watch?v=-uZrtzgThZ8

SADRŽAJ:
U novoj animiranoj komediji za cijelu obitelj, redatelja Christophera Jenkinsa, susrećemo se s likom simpatičnog gusana po imenu Peng. Peng je umišljen, svojevoljni neženja, kojeg ne zanima tradicija njegove vrste, ni obiteljske vrijednosti, a djeca su mu toliko odbojna da čak odbija predvoditi jato mlađih naraštaja u skoroj selidbi na jug.

Voli svoju slobodu i živi u trenutku, bez brige i pameti. Uvjeren da o svemu zna najbolje te da je u svemu bolji od drugih, vrijeme provodi odvajajući se od jata i izvodeći lude akrobacije u letu. Prilikom jedna takve vratolomije, Peng se zanese, doživljava nezgodu te pada u jato pačića. Pritom nehotice razdvaja brata i sestru, 16 dana stare Chao i Chi, od ostalih njihove vrste.

Ozlijeđenog krila, zaglavio je na tlu i u toplije krajeve mora pješice. Kao da to nije bilo dovoljno, na taj put sada mora s patkama. On, gusan, s patkama! Štoviše, djecom patkama! Vidno nezadovoljan razvojem situacije, ni ne sluti da se upušta u avanturu života. Krilo mu je već slomljeno, a moglo bi biti i srce.

——————————————————
Javnim glasanjem, između sedam ponuđenih animiranih filmova, odabrani su sljedeći, navedeni prema broju glasova:

1. Prinčeva strana priče – POGLEDANO!
2. Pčelica Maja: Medene igre – POGLEDANO!
3. Ringe, ringe jaja – 23.8.2019. U 21.00 h
4. Mali Bigfoot – Uskoro više informacija!

Napomena: postoji mogućnost promjena termina zbog vremenskih neprilika.

Izbornik