Foto: Ludilo u Bukovici


Najbolji provod u Hrvatskoj sinoć je zasigurno bio u Bukovici.

Nadrealna večer počela je u Kistanjama i to baš nadrealnim scenama. Na napuštenom željezničkom kolodvoru, na napuštenoj pruzi, pored napuštenog vagona koji je nekad davno činio kompoziciju vlaka – smjestila se bina za sinoćnji koncert.

Na kojoj su odlične svirke odradili Goran Markov Knežević, kninsko-zagrebački pjesnik i glazbenik koji je pažljivo iz svoje riznice tekstova odabrao one koje govore o ženama, prugama i vlakovima i beogradski sastav Nikola Čubrilo Band koji se odličnim bluesom uklopio u stvarni, životni bluz opustjele i marginalizirane Bukovice.

Koja bar sinoć nije bila pusta. Dapače, na kistanjskom željezničkom kolodvoru okupilo se mnoštvo ljudi svih generacija.

Apsolutni headliner sinoć bio je glazbenik svjetskog renomea Miroslav Tadić koji nas je sa svojom partnericom  Yvette Holzwarth vodio čarobnim muzičkim putima makedonske etno glazbe osuvremenjene jazz fusion-om.

Bravo za udrugu Verige i za projekt “Žene s pruge”. Neka ovo bude samo početak jedne dobre priče.

Ta divna bukovačka noć završila je u rimskom amfiteatru u Ivoševcima izvrsnim koncertom izvrsnoga Urbana i njegove četvorke za kojeg se nema što novo reći i nova pohvala napisati. Instutucija – ne samo altrenative, nego glazbe općenito na ovim prostorima.

Nikad još nisam vidio da je taj čovjek “odradio” svoj koncert, da nije dao cijeloga sebe. Tako je bilo i sinoć – zbog čega je mnogobrojna publika doista mogla samo uživati.

Koncert se zbio u okviru manifestacije “Burnumske Ide”. Sve pohvale organizatoru JU NP Krka.

Tekst i foto: Ivica Šimić

 

Izbornik