Obnova i oživljavanje stare pijace i stare gradske jezgre


181844_4181922471674_1331595747_nZapočela je obnova stare gradske pijace (kod crkve sv. Ante) čime će se pokušati pokrenuti proces oživljavanja čitave stare gradske jezgre.

– Radovi na obnovi stare pijace su počeli. Kada se obnovi, ona će biti u funkciji svaki dan, a uz to će se organizirati i sajmeni dani tako da se započne s oživljavanjem starog dijela grada – kazala nam je kninska gradonačelnica Josipa Rimac.

Traži se rješenje i za obnovu zapuštenih zgrada, odnosno kuća u staroj gradskoj jezgri.

– Pokušat ćemo najprije kontaktirati vlasnike i zatražiti da te objekti urede.  Ako to ne bude dalo rezultate, ići ćemo putem kazni za vlasnike koji ne održavaju svoje objekte i čiji objekti prijete sigurnosti građana. Također, kada mi postavljamo skele imamo se mogućnost knjižiti za udio u vlasništvu, što je isto jedno od riješenja – kaže kninska gradonačelnica.

Postoji i dugoročno rješenje za obnovu kuća, ali i vraćanje života u stari dio Knina.

– Jedino dugoročno rješenje koje vidim je da se kroz stambeno zbrinjavanje otkupe kuće u kojima vlasnici više ne žive i ne namjeravaju ih više koristiti i da se dodijele onima koji nisu stambeno zbrinuti. Jer, nije važno samo obnoviti te zgrade nego i vratiti život u taj dio grada. Imali smo takav prijedlog prema nadležnoj državnoj upravi i načelno smo dobili pozitivnu povratnu informaciju – izvijestila nas je gradonačenica Rimac.

Izbornik