U utorak 2. travnja javna tribina na temu gospodarenja otpadom


U utorak, 2. travnja s početkom u 16:30 sati u dvorani Veleučilišta Marka Marulića održat će se javna tribina, a ujedno i edukacija na temu gospodarenja otpadom.

Tribina je dio projekta „ Eko regija: Provedba izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom na području Knina, Vrgorca, Pirovca, Biskupije, Tribunja i Kijeva “.

Preostale dvije tribine održat će istoga dana u prostorijama Osnovne škole u Kijevu u 10:30 sati te u prostorijama Upravne zgrade u Orliću u 13:30 sati.

Direktorica tvrtke Čistoća i zelenilo, Ivana Jelić pozvala je građane Knina na tribinu:

“Pozivaju se svi građani s područja grada Knina da se na tribinu odazovu u što većem broju kako bi iz prve ruke dobili niz korisnih informacija o svemu što ih zanima u vezi s tematikom odlaganja i razvrstavanja otpada i njegova zbrinjavanja., odnosno o pravilnom i održivom gospodarenju otpadom. Građani će predstavnicima lokalnog komunalnog poduzeća te stručnjacima za gospodarenje otpadom iz Ekološke udruga Krka moći postavljati pitanja i dobiti sve relevantne informacije oko razvrstavanja otpada.”.

Glavne teme vezane uz gospodarenje otpadom su zakonska regulativa, stanje u RH, sprječavanje nastanka otpada, odvojeno prikupljanje otpada, ponovna uporaba predmeta, odnosno recikliranje, kompostiranje, primjeri dobre prakse u RH i EU, ciljevi gospodarenja otpadom te smjernice za gospodarenje otpadom.

Projekt „Eko regija: Provedba izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom na području Knina, Vrgorca, Pirovca, Biskupije, Tribunja i Kijeva“ financira se kroz Program izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 487.808,50 kuna, a bespovratna sredstva su odobrena u iznosu od 414.637,21 kuna, što je 84,9999969% ukupno prihvatljivih troškova.

Nositelj projekta je Grad Knin, a projekt obuhvaća sljedeće jedinice lokalne samouprave: Grad Knin, Grad Vrgorac, Općina Pirovac, Općina Biskupija, Općina Tribunj i Općina Kijevo.

Izbornik