Otvorene prijave za projekt “Čitamo za djecu”


Piše: Spomenka Martić, udruga Porta

Obrazovno-kulturna Udruga „Porta“ iz Knina u partnerstvu s Narodnom knjižnicom Knin započinje provedbu projekta „Čitamo za djecu“ od 1. ožujka ove godine. Projekt se provodi već drugu godinu za redom i financira ga Ministarstvo kulture kroz program javnih potreba u kulturi za 2019. godinu.

Ciljevi projekta su poticanje čitanja i kreiranje publike u kulturi kroz primjenu suvremenih metoda filozofije s djecom i metoda razvoja kreativnog potencijala. Projekt je namijenjen djeci od 5 do 13 godina i u tom cilju će se formirati tri skupine korisnika i to: 1. skupina – djeca predškolske dobi (od 5 do 7 godina), 2. skupina – djeca mlađe osnovnoškolske dobi (od 7 do 10 godina) i 3. skupina – djeca starije osnovnoškolske dobi (od 10 do 13 godina).

Na projektu će sudjelovati i volonteri Volonterskog centra Iskra iz Udruge ZvoniMir, koja je prvu godinu i bila nositelj projekta.

Vrijeme trajanja projekta je od 1. ožujka do 1. rujna 2019. godine kroz radionice dva puta mjesečno po skupini.

Sudjelovanje djece je besplatno, a broj djece po skupini ograničen.
Prijave su otvorene do 17. ožujka 2019. godine, a moguće se prijaviti pozivom na broj telefona 095/754-0328, u prostorijama Udruge Porta u ul. Gojka Šuška 5 u Kninu ili kod djelatnika/ica Narodne knjižnice Knin, Krešimirova 20 u radno vrijeme ustanove.

Izbornik