• Naslovna
  • Sport
  • Mateo Pratljačić brončani na Europskom klupskom prvenstvu u taekwondou

Mateo Pratljačić brončani na Europskom klupskom prvenstvu u taekwondou


Piše: Dragan Pinjuh, TK DIV Knin

Mateo Pratljačić iz TK DIV Knin osvojio je brončanu medalju u juniorskoj konkurenciji do 45 kilograma na Europskom klupskom prvenstvu u taekwondou koje se održava u Solunu u Grčkoj. Ovim uspjehom kvalificirao se i na Europsko juniorsko prvenstvo.

Ovo je vrlo jaki turnir G1 statusa na kojem sudjeluje 1929 boraca iz svih krajeva svijeta na kojem seniori pokušavaju osvojiti važne bodove za olimpijske igre u Tokiju, dok juniori i kadeti imaju priliku kvalifcirati se na europska prvenstva.

Do brončane medalje Mateo je došao nakon četiri borbe. U prvom kolu priredio je dramu protiv predstavnika Rusije. Nakon što je cijelu borbu gubio, u zadnjih 3 sekunde uspio se vratiti sa 6:11 na 11:11 i otići u zlatnu rundu gdje je pogodio Rusa u glavu, dobio tri boda i pobijedio.

Drugo kolo Mateo je deklasirao Grka na prekid 32:8.

Treće kolo – opet drama u borbi za medalju i odlazak na europsko juniorsko prvenstvo, Mateo je cijelo vrijeme držao borbu pod svojom kontrolom, ali suci mu nisu davali bodove na šaku te je predstavnik Grčke uspio okrenuti borbu u svoju korist, ali Mateo se nije predavao i u zadnjoj sekundi pogodio je kružni udarac u tijelo i pobjedio s 9:8.

U polufinalnoj borbi Mateo se odlično borio, ali na žalost izgubio je od predstavnika Španjolske sa 6:11.

U nedelju nam nastupa Petra Batić u juniorskoj konkurenciji do 68 kg.

Izbornik