• Naslovna
  • Sport
  • Održana redovna skupština NK Dinara; Skupština prepolovljena zbog neplaćanja članarine

Održana redovna skupština NK Dinara; Skupština prepolovljena zbog neplaćanja članarine


Danas je održana redovna skupština NK Dinara na kojoj su usvojena izvješća za prošlu i planovi za tekuću godinu.

Skupština je s prošlogodišnjih 56 članova spala na 21-og člana budući da su preostali isključeni jer nisu platili članarinu za prošlu godinu (100 kuna godišnje). Iz istog razloga je isključeno čak petoro od devet članova Izvršnog odbora.

Na skupštini je doneseno i nekoliko izmjena statuta, a jedna od njih je da Izvršni odbor od sada ima pet umjesto dosadašnjih devet članova.

Najzanimljivija je bila zadnja točka dnevnog reda, “razno” gdje su izneseni problemi i ideje za što bolji rad kluba.

Kao značajan problem je istaknuto neigranje najmlađih kategorija u Dalmatinskoj ligi pa tim igračima nedostaje ozbiljnih utakmica. Da bi se najmlađe kategorije natjecale u Dalmatinskoj ligi potreban je – novac, objasnili su klupski čelnici i djelatnici.

Naime, samo za putovanja bi trebalo dodatnih 80 tisuća kuna te još 200 tisuća kuna za dva licencirana trenera.

Naglašeno je i nedovoljno financiranje od strane Županije koja godišnje klubu daje samo osam tisuća kuna. Istovremeno je istaknuto kako je Grad Knin ove godine značajno povećao dotaciju klubu pa se iz gradske blagajne za Dinaru izdvaja 156 tisuća kuna što je za 46 tisuća više od prošle godine.

Kao prioritet u narednom razdoblju je upravo istaknuto rješavanje financijske konstrukcije kako bi se najmlađi Dinaraši mogli natjecati u Dalmatinskoj ligi.

Sadašnja, mlada uprava kluba dobila je pohvalu od strane dugogodišnjeg trenera i sportskog djelatnika kluba, Miroslava Čalića koji je naveo tri stvari koje je sadašnje vodstvo kluba uspješno realiziralo. To su povratak seniora, znatno veći broj upisane djece i bolja organizacija prijevoza budući da se sada putuje autobusima za razliku od ranijih godina kada se na gostovanja išlo osobnim automobilima.

Od planova za ovu godinu navedeni su Kraljev turnir koji će se održati u lipnju u povodu Dana grada te utakmica Dinare i Vukovara u povodu Dana domovinske zahvalnosti.

I. Š.

Izbornik