Sutra Mala povorka i maskenbal, u subotu Velika povorka


Piše: Romana Marković, ispred organizatora Karnevala u Kninu

Ožujak će zasigurno započeti veselo i šareno, kako mu i doliči. Sutra (u petak) u 12 sati ispred OŠ Domovinske zahvalnosti kreće Mala povorka u kojoj sudjeluju obje kninske osnovne škole i vrtić. Došao je i taj dan kada će nam naši najmlađi sugrađani i njihove učiteljice, učitelji  i tete napokon pokazati pomno i marljivo rađene maske i kostime.

Povorku će ove godine pratiti i velika novina – štulaš i štulocikl, koji nam stižu iz Istre, a koji će nadgledati situaciji odozgo i zabavljati sveprisutne. Nakon šetnje kroz grad, povorka će se okupiti na trgu, gdje ih čekaju krafne, fritule i nagrade za najbolje maske. Tako će skupina koja bude najbolja svoju pobjedu moći proslaviti uz pizzu u pizzeriji Šime & Joso, skupina na drugom mjestu će pak slaviti uz palačinke u caffe baru Mozart, dok će članovi skupine za treću najbolju masku dobiti poklon-pakete. Nakon proglašenja pobjednika sve će nas zabaviti naši gosti-animatori iz Pule, koji će izvesti klaunovsku predstavu.

MAKSENBAL SUTRA NAVEČER

Od 20 sati sutra (u petak) se u Domu HV-a održava Tradicionalni maskenbal na kojem se svake godine okupljaju brojni građani i građanke. Ulaznica po cijeni od 30 kuna po osobi, uključuje i jelo, a možete ih kupiti u Turističkom uredu ili na samom ulazu.

Posjetitelje maskenbala zabavljat će kninski Golden Royal Band, a članovi Karnevalske udruge pripremili su bogatu lutriju i nagradu za prve tri najbolje maskirane skupine.

VELIKA POVORKA U SUBOTU

Karnevalska manifestacija završava u subotu kada se održava Velika povorka, koja polazi u 14 sati ispred OŠ Domovinske zahvalnosti, a uz pratnju Limenog orkestra iz Stankovaca, kninskih mažoretkinja iz OŠ Domovinske zahvalnosti i lokalnog Motorističkog kluba Stormriders. Nakon šetnje kroz grad, Velika povorka se zaustavlja na trgu, gdje će sveprisutne zabavljati Johnny Walkers Band & Mile Perkov. Centralno događanje je optužnica krnji i proglašenje skupine za najbolju masku, koja će dobiti ulaznice za NP Krka.

Pozivamo sve građane i građanke da nam se pridruže i provesele skupa s nama i najmlađima, koje ovo razdoblje u godini ipak najviše veseli. Dođite maskirani ili bez maske i provedite  na otvorenom ove sunčane dane u veselom društvu. Držite fige da ostane lijepo vrijeme kako prognoziraju!

Organizatori Karnevala u Kninu su Grad Knin, kninska Turistička zajednica i Karnevalska udruga.

Više informacija: OVDJE

Izbornik