NP Krka: Svjetski dan turističkih vodiča


Piše: Katia Župan, NP Krka

U povodu Međunarodnog dana turističkih vodiča, 21. veljače, vodiči-interpretatori Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ pozivaju sve članove Kluba prijatelja Krke da im se pridruže na prigodnom vođenom obilasku Skradinskog buka, u subotu, 23. veljače 2019.

Tri su moguća vremena obilaska: od 10 do 12, od 11 do 13 i od 12 do 14 sati a mjesto okupljanja je ulaz Lozovac. Ljubazno pozivamo sve zainteresirane da svoj dolazak potvrde do četvrtka, 21. veljače kolegici Nikolini Lučić na e-mail adresu nikolina.lucic@npk.hr

Svjetska federacija udruženja turističkih vodiča (The World Federation of Tourist Guide Associations) proglasila je 21. veljače Svjetskim danom turističkih vodiča, kako bi lokalni vodiči predstavili svoje zanimanje i svoj grad lokalnim stanovnicima. Svake se godine obilježavanju pridružuje sve veći broj gradova, uz značajan odaziv stanovništva koje želi bolje upoznati baštinu i vrijednosti mjesta u kojima žive i to uz stručnu, edukativnu i zabavnu interpretaciju vodiča.

Upravo takvu interpretaciju njeguju i vodiči-interpretatori u Nacionalnom parku „Krka. Kroz neposredno iskustvo nastoje posjetiteljima otkriti i prenijeti značenje i odnose prirodnih i kulturnih vrijednosti ovog područja. Svaki izlet koji vodi interpretator JU „Nacionalni park Krka“ istraživačka je avantura u kojoj se posjetiteljima otkrivaju nove spoznaje i iskustva, vođena rukom entuzijastičnih i kreativnih vodiča.

Zato im se pridružite ove subote, 23. veljače na Skradinskom buku i uživajte u vođenom obilasku.

Izbornik