• Naslovna
  • Društvo
  • Održana početna konferencija 1,5 milijuna kuna vrijednog projekta „Podrškom do zajedništva”

Održana početna konferencija 1,5 milijuna kuna vrijednog projekta „Podrškom do zajedništva”


Na tvrđavi je danas održana početna konferencija 1,5 milijuna kuna vrijednog projekta „Podrškom do zajedništva” čiji jer cilj edukacija i dvogodišnje zapošljavanje žena koje će pružati usluge potpore starijim i nemoćnim osobama s područja Knina i okolice.

Provedbom osposobljavanja tih žena povećat će se njihova konkurentnost na tržištu rada što će olakšati proces pronalaska zaposlenja po završetku projekta te ujedno povećati njihovu uključenost u društvu.

Nositelj projekta je Udruga za obrazovanje i znanost Scientia populo iz Knina, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Šibenik i Centar za socijalnu skrb Knin.

Ukupna vrijednost projekta je 1,5 milijuna kuna od čega je iz Europskog socijalnog fonda EU osigurano 1,2 milijuna kuna i to kroz posredništvo Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Na projektu će u razdoblju od 24 mjeseca biti zaposleno pet žena koje će pružati kontinuirane usluge za 20 starijih i nemoćnih osoba.

Projektom će biti omogućeno obrazovanje i osposobljavanje za dvije njegovateljice te tri pomoćne kuharice, a bit će provedena i stručna edukacija „Kvalitetna usluga”.

Projekt je predstavio njegov voditelj Nemanja Manojlović iz udruge Scientia populo, a uz nositelje, sudionike i partnere na predstavljanju je bio i kninski gradonačelnik Marko Jelić.

Od predstavnika šibenske konzultantske udruge Mladi u EU na današnjem predstavljanju smo doznali da je u našoj županiji 13 ovakvih projekata te da ih još nekoliko treba krenuti s provedbom. Zbog velike zainteresiranosti i potreba na ovom području očekuje se da će EU nastaviti financirati ove projekte pa će se nositelji opet moći prijaviti na natječaje, izvijestili su iz šibenske udruge.

I. Š.

Izbornik