• Naslovna
  • Kultura
  • Svirka je u petak: Seven Mouldy Figs u A3 – najava koncerta i malo lamentiranja o urbanoj kulturi

Svirka je u petak: Seven Mouldy Figs u A3 – najava koncerta i malo lamentiranja o urbanoj kulturi


Seven mouldy figs photo by Deyan Baric

Ovoga petka u A3 nas očekuje koncert odličnog ženskog alternativnog benda Seven Mouldy Figs iz Zagreba.

Svirka je u petak

Inače, cijeli projekt narednih koncerata u A3 zove se “Svirka je u petak” i sufinanciran je od strane Ministarstva kulture.

Projekt ”Svirka je u petak!” nazvan je po istoimenom grafitu koji je nastao u prvim godinama rada kluba A3 kada su se koncerti održavali petkom i kada je na njima bilo višestruko više ljudi nego sada (za neafirmirane bendove tada se prodavalo oko 170 karata, a sada je super kad se 40 ulaznica proda).

Entuzijazam, inat i posljednji Mohikanci

Narastajući utjecaj šunda i nezainteresiranost mladih za iole zahtjevnije kulturne događaje, ali i iseljavanje stanovništva uvjetovalo je, iz godine u godinu, pad posjećenosti koncerata u A3.

No nije uvjetovalo i pad entuzijazma organizatora da drži na životu urbanu kulturu u gradu. Dapače, taj entuzijazam je zbog loših okolnosti ojačan inatom i odlukom da se ne odustaje, pa makar se sve na kraju radilo za par “posljednjih Mohikanaca”.

Ministarstvo dalo ruke

Sav ovaj kulturni rad u A3 u zadnjih 15 godina (zadnje dvije godine organizaciju je preuzela udruga Atribut) te važnost promocije sofisticirane urbane kulture u maloj sredini poput Knina prepoznalo je i Ministarstvo kulture i odlučilo sufinancirati ovu kulturnu aktivnost.

Slika je u petak

Organizator koncerta benda Seven Mouldy Figs je udruga Atribut, a upad je samo 10 kuna (ta cijena vrijedit će za sve koncerte u okviru projekta “Svirka je u petak”).

Ovaj put dogodit će se i jedna novina. Paralelno s koncertom, mlada kninska slikarica Amanda Tica stvarat će novo umjetničko djelo. A ovaj sestrinski projekt prenošenja zvuka na platno nazvan je “Slika je u petak”.

Tako da ćemo svjedočiti multidisciplinarnim umjetničkim zbivanjima.

Vidimo se!

I. Š.

Foto: Deyan Baric

Izbornik