• Naslovna
  • Društvo
  • HTZ uputio poziv za dodjelu potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima

HTZ uputio poziv za dodjelu potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima


Izvor: HINA

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je u utorak tri javna poziva putem kojih će u 2019. godini dodijeliti bespovratnih 8,5 milijuna kuna.

Riječ je o tri javna poziva – za dodjelu potpora turističkim zajednicama za programe (projekte) na turistički nerazvijenim područjima, zatim za potpore TOP događanjima te za programe destinacijskih menadžment kompanija.

Za javni poziv za dodjelu potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima osigurano je četiri milijuna kuna, a odobravat će se kroz četiri namjene koje obuhvaćaju razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije, edukacije, potporu projektima sufinanciranim iz fondova Europske unije te unapređenje djelovanja i aktivnosti turističkih zajednica.

Ukupan iznos potpora za TOP događanja iznosi 2,5 milijuna kuna, a potpore će se odobravati za organizaciju događanja koja su održana najmanje dva puta u posljednjih pet godina s jakim promidžbenim učinkom u zemlji i inozemstvu te za koja se procjenjuje da su motiv dolaska najmanje 10.000 posjetitelja.

Za programe destinacijskih menadžment kompanija osigurano je dva milijuna kuna, a potpore će se moći dodijeliti i koristiti isključivo za programe razvoja i uvođenja na tržište složenih turističkih proizvoda.

Prijave na te javne pozive zaprimaju se do 11. veljače 2019. godine.

 

 

Izbornik