Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hrhuknet/public_html/wp-content/themes/vienna/header.php:2) in /home/hrhuknet/public_html/wp-content/themes/vienna/inc/functions/scripts.php on line 66
 

Advent Report / 3. dan + najava za danas


Piše: Romana Marković

Foto: Stjepan Tomić (dnevne) i Luciano Grmovšek (večernje)

Koji dan smo imali jučer! Od predivnog jutra pa do magične večeri!
I jučer ujutro u Kući Bake Mraz bilo je veselo i kreativno. Udruge Atribut i Porta su s najmlađima izrađivali božićne čestitke koje su potom naše divne vilenjakinje podijelile korisnicima kninskog Doma za starije i nemoćne.

Povijesna postrojba kralja Dmitra Zvonimira je posjetitelje zabavljala viteškim igrama na Adventu na dvoru kralja Zvonimira, a kazalište Pinokio nas je počastilo komičnom predstavom Betlehem Direkt. Advent u Kninu su čak posjetili i kralj Zvonimir i kraljica Jelena.

Nakon toga, park se ispunio prekrasnom glazbom izvrsnog gudačkog kvarteta Spalato. Ispunio se park i sunčevim zrakama, iako su svi prognozirali kišu. Svirali su evergreene i božićne pjesme i dali našem Adventu dašak Beča, kako je rekao gost-tenor kvarteta. I zaista, na tih sat vremena njihovog koncerta Zvjezdani park pretvori se u bečki Volksgarten.

Onda je navečer Luce, sa svojom vrhunskom glazbenom pratnjom preuzela mikrofon u svoje ruke i napravila, skupa sa svim posjetiteljima Adventa, pravo, malo bajkovito čudo. Orio se parkom Lucin božanstveni glas, dječji osmijeh i tihi žamor kod kućica. Osmijeh na bini, osmijeh ispred bine, osmijeh kod kućica.
U ovo preblagdansko doba kad u naš grad dođu naši studenti, Irci, Švabe, Purgeri, kako ih milja zovemo, nisi mogao ne osjetiti pozitivu u zraku i miomiris susreta nakon dugog vremena.

Hvala vam svima što ste uveličali treći dan Adventa i učinili ga posebnim; i posjetiteljima i volonterima i izvođačima i ugostiteljima!
Danas nas opet čega pregršt događanja na ovaj Badnji dan. U Kući Bake Mraz od 10.00 do 12.00 izrađujemo ukrase za bor, a potom ga i kitimo kako tradicija nalaže. Dok ste tamo, skoknite i do Doma HV-a gdje je Grad Knin tradicionalno osigurao podjelu bakalara za građane u periodu od 11.00 do 13.00 sati. Ono što ćete morati doći vidjeti U 17.00 su Žive jaslice koje će uprizoriti najmlađi stanovnici i stanovnice našeg Grada. U isto vrijeme, kninska Ribarska udruga počastit će nas fish-paprikašom i sredelicama, a navečer će nas od 20.00 zabavljati bend Golden Royal.

Danas nas opet čega pregršt događanja na ovaj Badnji dan. U Kući Bake Mraz od 10.00 do 12.00 izrađujemo ukrase za bor, a potom ga i kitimo kako tradicija nalaže. vidjeti Ono što ćete morati doći, u periodu od 11.00 do 12.00 su Žive jaslice koje će uprizoriti najmlađi stanovnici i stanovnice našeg Grada. Dok ste tamo, skoknite i do Doma HV-a gdje je Grad Knin tradicionalno osigurao podjelu bakalara za građane od 11.00 do 13.00 sati. Od 17.00, i kninska Ribarska udruga počastit će nas fish-paprikašom i sredelicama, a navečer će nas od 20.00 zabavljati Golden Royal Band.

PROGRAM/ PON, 24.12.2018:
PON 24.12.2018.
 10:00 – 12:00
KUĆA BAKE MRAZ: IZRADA BOŽIĆNIH UKRASA

 11:00-13:00
GRAD KNIN /DOM HV-a: TRADICIONALNA PODJELA BAKALARA ZA GRAĐANE

 10:00 – 12:00
KIĆENJE DJEČJEG BORA

 11:00 – 12:00
ŽIVE JASLICE

 17:00
RIBARSKA UDRUGA: PODJELA FISH PAPRIKAŠA

 20:00
KONCERT: GOLDEN ROYAL BAND

Više informacija: https://www.facebook.com/events/273278390027769/
Facebook: https://www.facebook.com/AdventuKninu/
Instagram: https://www.instagram.com/adventknin/

Izbornik