• Naslovna
  • Sport
  • Marko Čeko i Marijana Hrga najbolji sportaš i sportašica Knina

Marko Čeko i Marijana Hrga najbolji sportaš i sportašica Knina


Danas je u Domu HV održana tradicionalna dodjela priznanja sportašima iz našeg grada. Pred velikim brojem sportaša, sportskih djelatnika i drugih ljubitelja sporta dodijeljene su nagrade u niz kategorija.

Najbolji sportaš grada Knina je atletičar Marko Čeko iz AK Sveti Ante, seniorski doprvak Hrvatske na 200 m i juniorski prvak Hrvatske u skoku dalj i na 200 metara. Prema kriterijima HOO on je vrhunski sportaš RH III kategorije.

Najbolja sportašica je Marijana Hrga, kapetanica OK Mladost 2000, igračica koja je odbila sve pozive iz velikih odbojkaških centara i ostala predvoditi kninski klub u borbi za ulaz u najelitnija odbojkaška natjecanja.

Najbolji sportaš s invaliditetom je Vinko Oroz, kapetan kninskog kluba KSO Knin 95, seniorski reprezentativac i osvajač 4 mjesta na Europskom prvenstvu sa Hrvatskom reprezentacijom. I on je vrhunski sportaš RH – II kategorije.

Za najbolju mušku momčad izabrana je ekipa MNK Kijevo (M. Milić, I. Matić, J. Matić, Z. Šućur, M. Jurjević, R. Franjkić, D. Dodik, A. Ćulum, P. Knežević, D. Knežević, R. Djak Božić, A. Milas, I. Ilić, M. Ljubić i trener Nenad Hladnić).

Za najbolju žensku ekipu izabrane su kadetkinje TKD DIV Knin (P. Batić, K. Jakovljević, E. Krišto, L. Grbavac).

Najbolji trener je trener AK Sveti Ante Dražen Lasić, a najuspješniji sportski djelatnik je Željko Tomljenović, tajnik OK Mladost 2000.

Posebna priznanja za promicanje grada Knina i kninskog sporta su dobili 21 sportaš i sportašica koji su u zadnjih 20 godina promicali naš grad.

To su Kninjani koji su postigli uspjehe na državnoj, europskoj i svjetskoj razini, a dobar dio njih su još uvijek aktivni i trenutno nastupaju za ugledne klubove u Hrvatskoj i inozemstvu.

Posebna priznanja su dobili i treneri s 20 godina rada (Miroslav Okić, Miroslav Čalić, Dragan Pinjuh i Dražen Jurković) te klubovi koji 20 godina djeluju u Kninu – Košarkaški klub Knin, Šahovski Klub Knin i Karate klub Knin.

Priznanja su dobili i mladi sportaši – nade kninskog sporta. U pojedinačnoj konkurenciji to su Mateo Pratljačić i Petra Batić iz TKD DIV Knin, a u ekipnoj Daniell Karna iz NK Dinara i Sara Petović iz OK Mladost 2000.

Perspektivna ženska ekipa su mlađe kadetkinje iz OK Mladost 2000 – A. Anić-Bare, M. Tokmakčija, G. Juko, J. Kolak, V. Bartula, S. Petović, A. Marić, L. Katić, I. SInobad; a muška kadeti NK Dinara.

Nagrađeni su i oni najmlađi, pobjednici Olimpijade dječjih vrtića u Kninu.

Svim nagrađenima se obratio gradonačelnik Marko Jelić istaknuvši kako je na ponos biti i građaninom i gradonačelnikom Knina i izrazivši nadu da će bar dvoje Kninjana – Marko Čeko i Matea Jelić nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Izbornik