• Naslovna
  • Društvo
  • Svečana promocija: Diplome primilo 78 diplomanata Veleučilišta Marka Marulića

Svečana promocija: Diplome primilo 78 diplomanata Veleučilišta Marka Marulića


U dvorani Studentskog doma fra Luje Maruna danas je održana svečana promocija 78 diplomanata Veleučilišta Marka Marulića. Bila je to 11. promocija prvostupnika te četvrta stručnih specijalista otkako je veleučilište utemeljeno.

Diplomu je dobilo 28 stručnih prvostupnika ekonomije, 18 stručnih prvostupnika inženjera prehrambene tehnologije, 4 stručna prvostupnika inženjera agronomije te 28 stručnih specijalista ekonomije.

Posebna priznanja dobili su i najbolji studenti u svojim smjerovima, Petra Komar (Specijalistički stručni studij), Luka Baljak (Prehrambena tehnologija), Lea Zemunović (Poljoprivreda krša) i Emanuela Čurčić (Trgovinsko poslovanje s poduzetništvom) koja se zahvalila uime studenata poručivši im da nikad ne odustanu.

Studentima je najprije čestitala Lovorka Blažević.

– Vaš uspjeh je i uspjeh našeg veleučilišta. Dio uspjeha ide i vašim nastavnicima i mentorima koji su vas podučavali struci, a katkad i životu. Naši diplomanti potvrda su našeg rada, a naši studenti zalog za budućnost veleučilišta – kazala je.

Studentima se obratio i šibensko-kninski dožupan Nikola Blažević.

– Upisom na veleučilište investirali ste u znanje. Želim vam da znanja koja ste stekli prenesete u tvrtke i ustanove u kojima ćete raditi i da ostanete u Hrvatskoj. Veleučilištu želim da opstane u ovim teškim vremenima – kazao je Blažević.

Predstavnika Grada Knina nije bilo na promociji.

I. Š.   

Izbornik