• Naslovna
  • Društvo
  • Rubnik preko kojega invalidi padaju na potiljak; Hitno i bez odlaganja osigurati pristupačnost!

Rubnik preko kojega invalidi padaju na potiljak; Hitno i bez odlaganja osigurati pristupačnost!


Jučer sam svjedočio nemilom događaju na pješačkom prijelazu kod Erste banke (križanje početka Tomislavove i početka Ulice IV. Gardijske brigade). Naime, osoba s invaliditetom, u kolicima na strujni pogon, nije mogla prijeći preko rubnika koji nije prilagođen invalidima zbog čega su se kolica prevrnula unazad, a osoba udarila potiljkom u asflat.

Pukom srećom, prošlo je bez težih ozlijeda, ali svakako je to bio ružan i mučan događaj. Moglo je i puno gore proći. A zbog čega? Zato što netko nije napravio posao za koji je plaćen.

Da sve bude i apsurdno, s jedne strane pješačkog prijelaza (ove do Erste banke) pristup je prilagođen, a s druge strane – nije!!!

Ne znam tko je bio nadležan da se pristupačnost za invalide napravi pa to nije napravljeno – je li to bio izvođač radova ili nositelj radova, je li to bila Županijska uprava za ceste ili su to Hrvatske ceste. To sada nije ni bitno. Ono što je u ovom trenutku bitno je da se to napokon napravi, hitno i bez odlaganja! Jer netko će ozbiljno nastradati!!!

Vjerujem da će u Gradskoj upravi reagirati žurno, vidjeti tko je nadležan i što sve treba napraviti da se problem riješi.

Priznajem, ni sam do sad nisam primjećivao ovakve probleme, no u njihovo postojanje sam se, evo, uvjerio, na žalost – na najgori mogući način.

I. Š.

Izbornik