• Naslovna
  • Društvo
  • Ana Kovačević i Marija Kulušić pobjednice ovogodišnjeg gradskog natjecanja u čitanju naglas

Ana Kovačević i Marija Kulušić pobjednice ovogodišnjeg gradskog natjecanja u čitanju naglas


Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež i Narodna knjižnica i čitaonica “Vlado Gotovac” Sisak inicijatori su Natjecanja u čitanju naglas za učenike 3. – 8. razreda osnovne škole, koje se ove godine održava po 6. put.

Narodna knjižnica Knin i ove je godine organizirala gradsko natjecanje u čitanju naglas koje je održano 29. listopada u dvorani Studentskog doma Fra Lujo Marun.

Sudionici su se natjecali u dvije starosne kategorije: mlađa (učenici 3., 4. i 5. razreda) i starija (učenici 6., 7. i 8. razreda), predstavili su knjigu po vlastitom izboru, uz preporuku učitelja mentora, školskog ili dječjeg knjižničara.

U ovogodišnjem gradskom natjecanju u čitanju naglas sudjelovalo je ukupno 12 učenika iz 2 osnovne škole s područja našeg grada.

Članovi prosudbene komisije, koja je odlučila o najboljim natjecateljima, bili su: Martina Vujnović, školska knjižničarka, Nives Hladnić, radijska voditeljica i novinarka i Nada Jakovčević, profesorica hrvatskog jezika.

Prosudbena komisija ocjenjivala je kreativnost uvodnog dijela, jasnoću i razgovjetnost čitanja, izražajnost u nastupu, primjerenost teksta uzrastu i sveukupni dojam.

Najuspješnija u mlađoj kategoriji bila je Marija Kulušić, drugo mjesto osvojila je Lana Sigut , a treće mjesto Duje Brečić, dok je u starijoj kategoriji prvo mjesto osvojila Ana Kovačević, Marija Gečević drugo, a Sara Petović treće mjesto.

Iznimnu pripremljenost i zavidne nastupe ostvarili su i ostali natjecatelji: Marija Tokmakčija, Lana Marijanović, Gabrijela Franjkić, Luka Bobanović, Anastazia Martić i Lovro Martić.

Pobjednici gradskog natjecanja nagrađeni su prigodnim darovima, knjigom i iskaznicom Narodne knjižnice Knin.

Mariji i Ani želimo puno sreće i uspjeha na županijskom natjecanju koje će se održati 07. studenog 2018. u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku.
Natjecanje u čitanju naglas organizira se s ciljem poticanja i popularizacije knjiga, čitanja i čitanja naglas, razvijanja ljubavi prema knjizi i čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena, unapređenja čitalačkih sposobnosti učenika, naglašavanja čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja, poticanja usmenog izražavanja i razvijanja motivacijskih sposobnosti.

Izvor: FB Narodna knjižnica Knin

Izbornik