• Naslovna
  • Društvo
  • Prije 10 godina na ginekologiji kninske bolnice: “Mučenje koje se ne može riječima opisati”

Prije 10 godina na ginekologiji kninske bolnice: “Mučenje koje se ne može riječima opisati”


ŠibenikIN je objavio poziv ženama da podijele svoja traumatična iskustva s odjela ginekologije kako bi tema koju je pokrenula saborska zastupnica Ivana Ninčević-Lesardić ostala u fokusu javnosti. Javile su se dvije žene s pričama iz šibenske i kninske bolnice. Priču iz kninske bolnice prenosimo ovdje (podaci osobe poznati su redakciji ŠibenikIN-a):

“Bilo je to prije deset godina. Imala sam spontani u kninskoj bolnici. Prokrvarila sam, otišla u Knin u bolnicu gdje me je dočekao doktor ginekolog pregledao i rekao ‘ovo se mora kiretirat’.

Čekala sam na odjelu dva sata, doktor je došao i počinje. Legla sam ne znajući što me zapravo čeka. vezali su mi prvo noge pa onda ruke, počelo je mučenje koje se ne može riječima opisati. Osjetila sam svako struganje na živo bez ikakve anestezije, na medicinskoj sestri se vidjelo koliko joj je žao i samo je govorila ‘izdrži još malo’, a doktor je cijelo vrijeme zviždao i pjevuškao.

Kada je napokon sve bilo gotovo ležala sam 15 minuta sklupčana u krevetu kao da me netko isprebijao i ostavio da ležim. Pustili su me kući nakon nekih dva sata. Imala sam još dva spontana, jedan u Splitu, jedan opet u Kninu, ali sam se opametila i tražila da me uspavaju.”.

Izbornik